Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welke printer zal ik kopen?

Anoniem
None
21 antwoorden
 • hallo mijn ouders willen een nieuwe printer kopen, maar ik heb een vraagje welke het beste is

  printer 1:
  epson dx-4250 All-in-one printer
  printen scannen en kopieren, 4 gescheiden inktpatronen, foto's uitvergroten tot op a4 formaat, 5760x1440 dpi, kopieren zonder pc mogelijk

  printer 2:
  epson stylus photo dx3800 all-in-one
  epson surabrite ultra-inkt om scherpe tekst en glanzende foto's af te drukken. 4 afzonderlijke inktpatronen
  5760 dpi,stand alone kopieren, 18 pagina's per minuut afdrukken
  software om foto's te bewerken en 1 jaar garantie

  ik denk zelf dat printer 1 beter is, hoe denken jullie er over
  de prijzen zijn ongeveer hetzelfde namelijk 111 om 100

  welke is het beste volgens de kenners:P
  alvast bedankt!!
 • moeilijk te zeggen: waarvoor wordt de printer het meest gebruikt? Daar moet dan het accent op liggen. BV: veel foto's afdrukken, dan ff goed nagaan hoelang de patronen meegaan en wat nieuwe kosten, anders wordt goedkoop toch nog duurkoop.
 • het zal niet speciaal voor foto's printen gebruikt worden omdat me ouders afgedrukte foto's beter vinden. vooral voor tekst met af een toe een plaatje…
 • Afdrukken van foto's op de juiste manier (dus wel op fotopapier) zal zeker niet slechter zijn dan de standaard afdruk centrale. Vermoedelijk zelfs veel beter, want ik heb het resultaat van mijn vakantie foto's nog vers in het geheugen. De afdrukcentrales waar ik ervaring mee heb, die voeren een kleurcorrectie uit en daarmee wordt de foto vanzelf fout afgedrukt … Ik neem dat het wel om digitale foto's gaat, want anders heb je niet eens de keuze.
  Vandaag toevallig gewerkt met een epson-rx520, vergelijkbare resolutie alleen minder kleur patronen. Ik vond afdruk kwaliteit veelbelovend. Ik was overigens meer geinteresseerd in de scankwaliteit. En dat leek ook goed. Een paar kantjes gekopieerd. Die rx520 kan overigens ook dia/negatieven scannen. Ik was dus met name geinteresseerd in de kwaliteit van die scan.
 • oow okee, wasniet mijn vraag:P maar die zal zkr wel duurder zijn
 • [quote:14551bfdf4="jaapschaap"]oow okee, wasniet mijn vraag:P maar die zal zkr wel duurder zijn[/quote:14551bfdf4]Wanneer je dit [i:14551bfdf4]het zal niet speciaal voor foto's printen gebruikt worden omdat me ouders afgedrukte foto's beter vinden.[/i:14551bfdf4] niet had geschreven. dan had ik niet gereageerd. Wanneer een printer geen vergelijkbare afdrukken zou kunnen maken, zal die ook problemen met het normale print werk hebben (nou ja, dat is dan mijn eigen gedachte). Ik zou gewoon Katrien's opmerking eens uitdiepen, ik weet dat dat moeilijk is en dat advies wordt daarom vaak ook genegeerd. Het ging mij overigens niet om je die rx520 aan te smeren. Ik had pas nog een test gezien waarin ook het 4200 model getest was (helaas niet het 4250 model). De rx520 vond men qua prijs/prestatie te duur. Het is ook maar net wat je wilt hebben. Heb je al uitgezocht wat de ene printer wel kan en de ander niet?
 • Ik heb onlangs de DX3850 gekocht en die is technisch gelijk aan de DX3800. Het functioneert allemaal best goed. De kopieersnelkwaliteit valt niet tegen en de snelheid is goed. Maar wat echt tegenvalt is het (zwarte) inktverbruik. Het zijn maar 9 ml cartridges en bij inschakelen van het apparaat wordt er steeds (onnodig?) getankt. Het is wel iets om rekening te houden. Na 2 weken is nog maar de helft over!
  Verder is de DX4250 iets sneller/beter met scannen en iets sneller met printen maar of je vooral dat laatste merkt is niet waarschijnlijk.
  Het prijsverschil is natuurlijk ook maar nihil.
 • Het hangt naar mijn mening ook heel erg af hoe goed je bent in printen, zo hoor je altijd iedereen zeuren over dat HP zo onzeunig is en zoveel inkt sleurpt en dat de cartridges zo duur zijn. Maar dat valt allemaal best mee.
  Je moet jezelf gewoon even verdiepen in de printer en de drivers en instellingen. Zo heb ik met mijn kleurencartridge al tal van foto's gemaakt en hij is nog steeds niet op. Er is een verschil tussen op slechte kwaliteit printen en zuinig printen. Ik kan op de maximale resolutie printen (4800x1200 op mijn deskjet 5652) maar het inktverbruik op minimaal zetten. En dan kost het bijna geen inkt. Deze instelling is vooral heel handig, zelfs hard nodig, als je net een nieuwe cartridge hebt, want anders verzuipt je papier gewoon.

  Enige nadeel vind ik, dat wanneer je heel dingen van dezelfde kleur hebt geprint het kan voorkomen dat een bepaalde kleur al op is in de kleurencartridge terwijl de andere twee nog niet op zijn.
  Het nadeel van die cartridges is ook meteen een voordeel, want waar Canon en Epson een vaste printkop gebruiken, zit deze bij HP op de cartridge. Hierdoor gaat een HP veel langer mee, en is hij vooral veel beter geschikt voor weinig of onregelmatig printen. Dit omdat de printkop niet zo snel verstopt, makkelijker te reinigen is en zelfs als dat niet kan je gewoon een nieuwe cartridge er in kan stoppen, terwijl je Canon of Epson aan vervangen toe is.

  Ook zou ik als ik jou was eeens kijken bij canon, die heeft ook mooie printers voor een aardige prijs, ook gescheiden inkttankjes, en veel functionaliteit. Met name de PIXMA IP4200 is een interessante printer, de 5200 is daar aan gelijk met als enige verschil een hogere snelheid. De 5200R is wel anders, deze bied namelijk goede netwerkfunctionaliteit, zowel draadloos als bedraad waardoor deze printer heel makkelijk in een netwerk is op te nemen.

  Ik zou dus eerst eens goed rond gaan kijken, en niet meteen al twee printers noemen die opzich niet veel beter zijn dan die van de concurrentie of andere modellen.
 • @Kid. TS zoekt een all-in-one. Ik ben het met je eens dat de ip4200 en ip5200 hele fijne printers zijn. Ik kan er over meepraten, want je weet wat voor printer ik heb. 8)

  @jaap: een goed alternatief is de Canon Pixma MP500, een prachtige all-in-one, met dezelfde kwaliteiten als de ip4200 en ip5200. Hij gebruikt zelfs dezelfde cartridges.
 • Je hebt gelijk, had ik even gemist, maar een groot deel van m'n verhaal blijft gewoon van toepassing.

  Overigens is die Canon MP500 wel twee keer zo duur als de producten die de TS noemde, maar ik vind het dan ook een veel beter product.
 • Zet de Epson maar uit je hoofd, die zijn verschrikkelijk ONzuinig met inkt.
  Koop dan een HP of Canon. :wink: :wink:
 • maar die zijn zeker heel duur?
 • Wat vind jij duur? Wel iets wat handig is voor ons om te weten, je noemt namelijk nergens een budget. Als je niet meer wil uitgeven dan die kleine €80 van die EPSONs dan kom je inderdaad niet echt ver. Maar kwaliteit heeft een prijs, en goedkoop is bijna altijd duurkoop.
 • dat ben ik niet met je eens kid.
  als ik hoor dat Jaap er geen foto's mee wil gaan afdrukken en af en toe tekst met een plaatje dan vermoed ik dat hij niet echt veel zal gaan afdrukken.
  daarom zou ik als ik hem was gewoon een goedkope printer nemen.
  de afdruk kosten worden dan wat hoger maar dat merk je toch pas als je veel print.
  ik print ook heel weinig en heb een hp 1200 all in one.
  k denk dat ik al 2 jaar met de orginele cartridges doe.


  groeten jacy
 • Met zwart niet, maar met kleur heb ik ook nog steeds de originele cartridge en inderdaad ook zo'n 2 jaar oud, terwijl ik toch heel veel foto's en voaral afbeeldingen heb geprint. Het zit hem zoals ik eerder al zei vooral in hoe je omgaat met je printen en de instellingen, want het kan vaak veel zuiniger en vaak tegelijk ook nog mooier.

  Ga vooral na of hetgeen je afdrukt er ook mooi uit moet zien. Zelfs al print je maar een paar keer per maand, dan kan je nog steeds een dure printer willen omdat je gewoon een goed resultaat wil.
 • hoe kan je de instellingen zetten zodat je goedkoop print?
 • Hangt af van het merk printer en ook nog enigszins van het model.
  Bij HP zit het in de tab basis en dan geavanceerd. Daar heb je twee schuifjes, een voor inktvolume en in voor droogtijd. Die voor droogtijd doet maar een ding, hij zorgt dat de printen de laatste centimeter van de pagina nog niet los laat waardoor de pagina mooi kan drogen. De ander bepaalt de groote van de inktdruppeltjes.
  Het is niet helemaal waar dat de resolutie zorgt voor goedkoop printen, want bij een lagere resolutie worden de inktdruppels automatisch groter.

  Sowieso moet je zo zuinig mogelijk printen als je nog redelijk nieuwe cartridges hebt en gewoon papier gebruikt. Want anders verzuipt je papier en wordt het resultaat veel slechter. De enige keer dat je veel inkt nodig heb is wanneer je cartridges al flink leeg zijn of wanneer je een foto op hoge resolutie print op goede kwaliteit matt fotopapier, anders heb je namelijk te weinig dekking en worden de kleuren te flets.
 • [quote:83526ecfa2="Rob The Great"]Zet de Epson maar uit je hoofd, die zijn verschrikkelijk ONzuinig met inkt.
  Koop dan een HP of Canon. :wink: :wink:[/quote:83526ecfa2]

  onderbouw je opmerking eens a.u.b.

  naar mijn mening kraam je namelijk onzin uit…
  (zonder dit onbeleefd te bedoelen)
 • [quote:87ce09bb54="Rob The Great"]Zet de Epson maar uit je hoofd, die zijn verschrikkelijk ONzuinig met inkt.
  Koop dan een HP of Canon. :wink: :wink:[/quote:87ce09bb54]

  Maar voor de Epson zijn compatible inkcardridges te krijgen,
  voor de nieuwe Canon series en HP niet.

  Tenzij je geen compatible cartridegs wil gebruiken natuurlijk… 8)
 • ik zou me niet wagen aan die compatible troep, al vaak genoeg problemen mee gehad dus voor mij alleen maar originele. En wat maakt het überhaupt uit in het geval van Canon, die zijn al redelijk goedkoop met inkt en ze zijn ook nog eens zuinig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.