Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc boot niet met usb drive ingeschakeld

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een Trekstor usb externe drive aangesloten op mijn pc met windows xp. Als ik die echter opstart terwijl de Trekstor aan staat, dan komt hij niet verder dan het zwarte opstartscherm. Kom ook niet meer in het bios of zo (keyboard werkt niet meer). Alles "hangt" dus. Zet ik die usb drive aan en start ik opnieuw op dan werkt alles wel normaal. Is windows eenmaal aan en zet ik de drive aan dan werkt tie wel weer gewoon.

  Het is wel een drive die usb 2 nodig heeft en ik heb nog enkel usb 1.1 poorten. Weet niet of het daar aan kan liggen?

  De boot sequence is hdd(0), floppy, cd-rom. Nergens wordt melding gemaakt van dat hij ook de usb drive moet checken. Heb ook "boot from external" op disabled gezet. Vreemde is ook dat als ik dus opstart met de drive off en ik ga even in de bios kijken en schakel de drive on, dat plotseling het keyboard niet meer werkt. Alsof hij net zoals in windows het usb apparaat detecteert.

  Waar zou dit aan kunnen liggen en hoe kan ik het verhelpen?
 • Ik heb wel vaker gezien dat wat oudere computers niet opstarten, met usb apparatuur aangesloten. Kan zijn dat het niet oplosbaar is.
 • met de overige usb apparaten (printer, tablet, camera) heeft hij geen problemen als alles tegelijk aan gaat. Enkel met die usb drive. Weet niet of het eraan kan liggen dat ik enkel usb 1 poorten heb? Hij geeft bij het inschakelen na het starten van xp wel de melding van dat hij op een trage usb poort is aangsloten. zou dus eigenlijk een 2.0 usb poort kaart moeten installeren.
 • Als je zeker weet dat in het bios geen optie aanstaat voor booten van usb, dan zou booten vanaf een exteren 2.0 kaart volgens mij moeten werken.

  Als dat niet werkt kon Gerben wel eens gelijk hebben!
 • heb het zelfde probleem

  kan op dezelfde poort best een usb webcam of usb tekentablet of een diascanner/flatbadscanner er op aangesloten hebben enwin start door

  maar zodra er op een een floppiedrive hd of kaartlezer eraan zit dan start ie niet door en stopt na de post controle
 • Dan lijkt het erop dat hij bootbestanden zoekt en die zijn er niet, maarja dan verwacht ik dat hij gewoon verder gaat zoeken en niet opnieuw opstart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.