Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer start niet op

Anoniem
Prin0096
11 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik hoop dat iemand bereidt is mij met een groot probleem te helpen. Mijn pc start namelijk niet meer op, hij komt tot aan het windows logo, en na een kort blauw scherm start hij weer op nieuw op en dit continu door. Wel wanneer ik alle CD/DVD drives afkoppel, start hij wel op

  Nu heb ik een nieuwe voeding, moederbord en processor, maar het probleem is er nog steeds. Ook kan het niet aan de de CD/DVD drives liggen, want die zijn beiden goed(getest op een andere pc), hetzelfde geldt voor de harde schijf en de kabels. Het enige wat in zowel de oude als nieuwe pc zit, is verder de videokaart en geluidskaart.

  Ik begin dus zo onderhand radeloos te worden! Weet iemand waarom mijn computer continu blijft vastlopen?

  Alvast bedankt voor jullie moeite!

  Mvg,

  Sander Smits
 • staat alles in bios wel goed? en geef is wat specs van je systeem :wink:
 • Ik ben wat BIOS betreft niet zo onderlegd, wat welke instellen moet ik hebben dan?

  Mijjn systeem ziet er ongeveer als volgt uit:

  Processor: AMD Athlon 64 3200+
  Moederbord: MSI K8T Neo2-f socket 939
  Geheugen: 512 MB DDR.400
  Grafische kaart: Geforce4 Ti4200
  Harde schijf: Maxtor 60 GB
  Monitor: 15" TFT Phillips
  2x DVD-brander
  1x PCI Firewirekaart
 • [quote:875caec4e4="STSmits"]Ik hoop dat iemand bereidt is mij met een groot probleem te helpen. Mijn pc start namelijk niet meer op, hij komt tot aan het windows logo, en na een kort blauw scherm start hij weer op nieuw op en dit continu door. Wel wanneer ik alle CD/DVD drives afkoppel, start hij wel op[/quote:875caec4e4]In principe opstarten in veilige mode en dan proberen uit te puzzelen aan de hand van het logboek wat er fout gaat. Je weet hoe je met het tijdig indrukken van F8 in veilige mode kan komen?
  Je weet ook waar het logboek is te vinden? Staat op zich ook in de Windows help. Herstarten op een fout is een beetje rare Windows eigenschap. Dat is gelukkig maar een optie, en kan worden uitgezet. In het geval van een blauw scherm maakt dat niet zoveel uit, je kan alleen rustig lezen wat er staat. Dus weet je dan wel waar je de fout zoeken moet. Heb je recentelijk veel IDE apparaten gewisseld (ook HD's)? Het kan zijn dat de Windows IDE drivers van slag zijn.
 • [quote:2fb8482513="STSmits"]Mijn pc start namelijk niet meer op, hij komt tot aan het windows logo, en na een kort blauw scherm start hij weer op nieuw op en dit continu door. Wel wanneer ik alle CD/DVD drives afkoppel, start hij wel op [/quote:2fb8482513] Je zou ook nog kunnen vermelden om welke Windows versie het gaat. Indien Windows XP. Met welk Service Pack? Check deze Windows XP and SP2 and AMD 64 Processors and Problems: FYI.
 • Het gaat om een Windows XP sp 2 versie.

  Toch heb ik het inmiddels weer zover dat mijn systeem weer normaal opstart. Nu heb ik alleen nog 1 probleem, en dat is wanneer ik een DVD wil kopiëren vanuit de ene drive naar een andere, dan valt de computer uit en start hij opnieuw op.

  Weet iemand hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt!

  Sander
 • het is fijn dat je pc het weer doet, maar verklaar je nader over de DVD copieren, bedoel je gewoon een originele dvd copieren op n leeg dvdtje?

  probeer dan gewoon eens alle updates van Nero binnen te halen [http://www.nero.com/nero6/eng/nero-up.php] HIERRR voor updates van Nero de nero 6 serie
 • Het lijkt mij een geheugenprobleempje.
  Als je DVD's of CD's kopiëert, wordt er veel in het geheugen geplaatst.
  Vermoedelijk worden dan geheugenadressen op 0 gezet.

  Je kunt het geheugen testen met memtest86. Maak een bootflop of bootcd en start je systeem hiermee op. Daarna de test een aantal uren laten draaien. Er mag geen enkele fout optreden.
 • Ok, dus ik moet dit programmaatje starten doormiddel van een bootdisk. En wat doe ik op het moment dat er fouten gevonden zijn?
 • [quote:8d06c4b647="STSmits"]Nu heb ik een nieuwe voeding, moederbord en processor, maar het probleem is er nog steeds.
  [/quote:8d06c4b647]

  Heb je windows wel opnieuw geinstalleerd (dus een kale geformateerde schijf).
 • Ja, na installatie van de nieuwe componenten, heb ik de schijf geformateerd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.