Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pixelgarantie laptop kopen:doen of niet doen

Anoniem
JBS
20 antwoorden
 • Hallo,

  Wie weet er iets van pixelgarantie op laptops. Welke fabrikanten bieden dit aan. een laptop van bijv.sony of toshiba heeft mijn voorkeur.
  Bij takeitnow kost een 14 dgn garantie ca 50 euro. En deze verkoopt toshiba.
  Is het tegenwoordig nog wel nodig om garantie te kopen. Maw komen dode pixels bij merk laptops nog wel voor?
  Graag jullie reacties.

  vr.gr
  Frans
 • Is het geen optie om hem af te halen en te vragen of je hem eerst op dode pixels mag beoordelen voor je hem koopt?
 • [quote:9c16b7d304="PS"]Is het geen optie om hem af te halen en te vragen of je hem eerst op dode pixels mag beoordelen voor je hem koopt?[/quote:9c16b7d304]Daar zullen ze waarschijnlijk niet intrappen. Aan die pixelgaranties verdienen ze een mooi extraatje heb ik 't idee.
 • als ze dat niet willen moet jij er niet willen kopen…!
 • Je mag bij mijn weten alles binnen 7 dagen zonder opgaaf van reden terugbrengen naar de winkel. Mits onbeschadigd natuurlijk. Bij postorderen is het meen ik zelfs 10 dagen.
 • [quote:c1f77f59e9="gerben"]Je mag bij mijn weten alles binnen 7 dagen zonder opgaaf van reden terugbrengen naar de winkel. Mits onbeschadigd natuurlijk. Bij postorderen is het meen ik zelfs 10 dagen.[/quote:c1f77f59e9]

  Bij kopen op afstand kun je van een koop terugkomen binnen een aantal dagen, maar je mag het produkt niet gebruikt hebben, dus kun je niet constateren of je pixel-defecten hebt op je scherm.
 • [quote:9c2bfd2f7e="JBS"]Daar zullen ze waarschijnlijk niet intrappen. Aan die pixelgaranties verdienen ze een mooi extraatje heb ik 't idee.[/quote:9c2bfd2f7e]

  Het is inderdaad een extraatje waarmee ze aan onwetende consumenten kunnen verdienen. Het lijkt me echter dat als ze de keus hebben tussen een laptop verkopen na bezichtiging of niks verkopen, ze best zaken willen doen.

  Het zou me niks verbazen als sommige winkels de aparatuur die ze ivm pixelgarantie retour krijgen toch gewoon weer uitleveren aan iemand anders in de hoop dat die er wel intrapt.
 • [quote:8096e6c3f4="PS"]Het is inderdaad een extraatje waarmee ze aan onwetende consumenten kunnen verdienen. Het lijkt me echter dat als ze de keus hebben tussen een laptop verkopen na bezichtiging of niks verkopen, ze best zaken willen doen.[/quote:8096e6c3f4]Nee, dat doen ze niet. Er zijn genoeg mensen die de gok wagen, of er gewoon 50 euro voor betalen.[quote:8096e6c3f4="PS"]Het zou me niks verbazen als sommige winkels de aparatuur die ze ivm pixelgarantie retour krijgen toch gewoon weer uitleveren aan iemand anders in de hoop dat die er wel intrapt.[/quote:8096e6c3f4]Ja, die verkopen ze aan iemand die er geen pixelgarantie bij koopt (Tenminste, dat idee heb ik), anders komen ze er toch niet meer vanaf omdat de fabrikant ze niet terugneemt.
 • [quote:6fdee02e03="Jaap H"][quote:6fdee02e03="gerben"]Je mag bij mijn weten alles binnen 7 dagen zonder opgaaf van reden terugbrengen naar de winkel. Mits onbeschadigd natuurlijk. Bij postorderen is het meen ik zelfs 10 dagen.[/quote:6fdee02e03]Bij kopen op afstand kun je van een koop terugkomen binnen een aantal dagen, maar je mag het produkt niet gebruikt hebben, dus kun je niet constateren of je pixel-defecten hebt op je scherm.[/quote:6fdee02e03]Inderdaad, volgens mij gaat dat al niet meer op als je de doos opengemaakt hebt. En wat te denken van het doorlopen van de preinstall van Windows om pas echt te kunnen controleren op dode pixels.
 • Hallo,

  Welk vertouwen kun je dan nog hebben in een winkel, als ik dit allemaal zo lees.
  Bij de aankoop van mijn Acer 2 jaar geleden, heb ik er helemaal niet bij stilgestaan dat er dode pixel bestonden. Gelukkig is deze laptop wat dat betreft nog steeds ok.

  ik zal in iedergeval bij de aankoop goede afspraken maken mbt de dode pixel garantie en evt omruil.
 • Er zijn daarom winkels die helemaal niet aan pixelgaranties doen, bijvoorbeeld PC zaak. Iedereen eerlijke kans en geen gerommel met geretourneerde laptops/TFT's die de fabrikant niet omruild.
 • Ik heb een paar vragen gesteld bij Cool Prices één vraag was dat als ik geen dode pixel garantie nam ik het risico liep een exemplaar te krijgen dat iemand teruggestuurd had. Die vraag hebben ze mooi omzelen, dus niet beantwoord.

  Ik zou geen pixelgarantie afsluiten en gewoon kopen bij een zaak waar ze dat niet hebben. Als er dode pixels op zitten terugsturen ivm Wet koop op afstand. Verpakking mag geopend worden want je moet kunnen zien wat je gekocht hebt.

  Kijk eens op http://www.justitie.nl/publicaties/brochures_en_factsheets/factsheets/kopen_op_afstand.asp?ComponentID=5159&SourcePageID=27956#1
 • [quote:3a7b5de032="tomvdlee"]………………… Als er dode pixels op zitten terugsturen ivm Wet koop op afstand. Verpakking mag geopend worden want je moet kunnen zien wat je gekocht hebt.

  ……………
  [/quote:3a7b5de032]

  Het lijkt mij onredelijk dat je de verpakking mag openen, immers je zult
  bij het afzien van de koop een geheel in oorspronkelijke staat verkerend
  produkt terug moeten sturen. (Moet als nieuw verkocht kunnen worden.)
 • koop bij Mediamarkt anders.
  hebben ze meerdere merken, zijn niet zo duur (als je beetje op aanbiedingen let) en je mag ALTIJD zonder opgaaf van reden binnen een paar dagen ruilen. Dus al staat de kleur je toch niet aan kan je hem nog terugbrengen ;-)
 • [quote:37175cef3f="arjant2"]koop bij Mediamarkt anders.
  hebben ze meerdere merken, zijn niet zo duur (als je beetje op aanbiedingen let) en je mag ALTIJD zonder opgaaf van reden binnen een paar dagen ruilen. Dus al staat de kleur je toch niet aan kan je hem nog terugbrengen ;-)[/quote:37175cef3f]Daar heb ik ook aan gedacht. Helaas hebben ze daar de laptop die ik wil niet (Asus A6Va-Q055). En daarbij, ik denk dat je via internet toch goedkoper uit bent (ook nog inclusief de 50 euro voor een pixelgarantie).
 • [quote:29bbff0149="Jaap H"][quote:29bbff0149="tomvdlee"]………………… Als er dode pixels op zitten terugsturen ivm Wet koop op afstand. Verpakking mag geopend worden want je moet kunnen zien wat je gekocht hebt.

  ……………
  [/quote:29bbff0149]

  Het lijkt mij onredelijk dat je de verpakking mag openen, immers je zult
  bij het afzien van de koop een geheel in oorspronkelijke staat verkerend
  produkt terug moeten sturen. (Moet als nieuw verkocht kunnen worden.)[/quote:29bbff0149]

  Voor koop op afstand geld dat je moet kunnen zien wat je gekocht hebt. Als er verpakkingsmateriaal omheen zit kan je niet bekijken wat je gekocht hebt.
 • Tot zover de theorie of je de verpakking al dan niet mag openmaken, de praktijk lijkt me interessanter. :wink:

  Het komt zeer vaak voor dat winkeliers moeilijk gaan doen zodra je je op dat soort regels gaat beroepen. En dan staat alleen de (dure) gang naar de rechter nog open.

  Het beste is om van te voren met de leverancier afspraken te maken. Het liefst natuurlijk of je hem ff mag proberen, en anders (als je het geld ervoor over hebt)de pixelgarantie. Dan weet je tenminste vooraf waaraan je toe bent als er een pixel defect is.
 • Afspraken maken van de leverancier zal niet meevallen. Of ze verkopen een pixelgarantie, of ze gaan mee met de garantie van de fabriek. Open maken en terugbrengen als je 1 dode pixel hebt zit er vaak niet in zonder extra pixelgarantie. De leverancier zit dan namelijk met een onverkoopbaar en naar de leverancier niet retourneerbaar product.
 • Het is inderdaad zo dat de praktijk (helaas) veel te veel afwijkt van de regels die er zijn. Men zegt botweg als je je recht wil ga het maar halen (rechtbank).

  Als ik iets koop via internet probeer ik altijd een bedrijf uit te zoeken dat betrouwbaar is. Hulpmiddelen hierin zijn onder andere Shop survey bij Tweakers.net en de site van Kieskeurig.

  Ik heb van de week een TFT monitor gekocht zonder pixelgarantie (zitten er overigens/gelukkig ook niet in). Ik heb een bedrijf uitgezocht dat vermelding maakt van de "Wet kopen op afstand" en een bedrijf waar ze geen pixelgarantie verkopen. In dit geval was dat Komplett en de monitor een 940BF van Samsung. Bij Cool Prices was hij 10 Euro goedkoper maar ik achtte het risiko groter dat ik een teruggestuurd model zou krijgen met dode pixels. Dode pixelgarantie kost 30 Euro maar liefst.
 • Als je een bepaalde laptop wilt kopen en je geeft dat aan in de winkel, kan ik me niet voorstellen dat de verpakking niet open mag.

  (je moet toch ook kunnen controleren of alles in de doos zit?)

  Een winkelier die dat weigert heeft denk ik iets te verbergen, zeker als je aangeeft de betreffende laptop op zeker te kopen (indien helemaal goed en compleet).

  Het is geen brood wat je koopt dus ik denk dat je als consument best wat eisen kunt stellen. Als een winkelier weigert ga je gewoon naar de volgende.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord