Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Microfoon probleem

Anoniem
Ger14
2 antwoorden
 • Ha mensen,

  Mijn probleem is dat mijn computer geen geluid opneemt vanaf de microfoons (2) aangesloten op de pc. Een in de voorkant van het beeldscherm en ik heb een headset met twee aansluitingen (geluid en microfoon).

  1. De microfoon in het beeldscherm… hoe krijg ik die werkend, want in windows 98 deed die het gewoon.
  2. De headset…waar precies moet ik het microfoon stekkertje inpluggen en waar moet ik het geluidsstekkertje inpluggen. Verder is het zo dat aan het beeldscherm de boxen zitten en dat ook aan de zijkant van het scherm twee aansluitingen zitten voor een microfoon en geluid (oordopjes dus). Stop ik ze echter daarin, dan hoor ik wel geluid, maar mijn microfoon die is aangesloten in het microfoon gat, wordt niet herkend door bv. Windows geluidsopname.

  Nog iets…in de vorige computer (Windows XP PRO SP2) had ik dit probleem niet, daar deed ik ook de stekkertjes in de 2 aansluitingen aan de zijkant van de monitor. Nu heb ik zitten denken wat het verschil zou kunnen zijn en kwam ik alleen op de geluidskaart. In de pc die ik nu heb zit een Soundmaster Live! 24 Bit en in de vorige niet. Zou het daar aan kunnen liggen, en zo ja welke instelling zal ik moeten veranderen?

  Mijn huidige systeem bestaat uit Windows XP pro sp2 en wat verder relevant is staat hierboven vermeld. Verder betreft het een Logitech crt monitor (niet meer te koop vrees ik) en de headset waar het om gaat is een Logitech, gekregen bij de webcam (niet erg duur dus).

  Ik betwijfel dat alle twee de microfoons kapot zijn en daarom vraag ik de hulp van jullie.

  Groeten

  Ger14
 • staat de mic aan in de volumeregeling (luidsprekertje rechtsonder, dubbelklikken, eigenschappen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.