Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bij 2 van de 8 USB poorten problemen

Anoniem
Hans.Vosman
3 antwoorden
  • Heb op mijn PC met WinXP Pro Sp2 8 USB poorten (USB 2.0) die ook alle 8 in het BIOS ingeschakeld zijn. (ASUS P4C800-E MoBo)
    2 hiervan zitten aan de voorkant en die hebben tot nu met een Camera of anderszins geen problemen vertoond. Nu heb ik een Externe Harddisk aangesloten en die doet het via FireWire en de 6 USB poorten aan de achterkant zonder problemen maar bij de 2 aan de voorkant wil het niet.

    Bij aansluiting reageert Windows wel maar laat in het "Apparaatbeheer" alleen maar een "onbekend apparaat" zien!!
    Bij de eigenschappen van USB-Host-Controllers en Hoofdhubs zie ik geen verschillen.
    OK ik kan met de externe HD dus per saldo wel werken maar had liever de voorste aansluiting willen gebruiken = gemakkelijker. Bovendien het is toch vreemd?

    Graag een advies hoe het probleem op te lossen

    Paul
  • Euvel komt vaker voor, ligt vermoedelijk aan de bedrading/connectors. Wanneer een USB1 of USB1.1 apparaat probleemloos werkt, dan is de hardware gewoon in orde. Uitgezonderd dan die kabel/connecter in de computer. Ik constateer dat dit bij firewire ook optreedt. Goedkoopste oplossing is iha een USB verlengkabel gebruiken waarmee je een USB aansluiting aan de achterzijde voor kan gebruiken …
  • [quote:8ae0f50263="Hans.Vosman"]Wanneer een USB1 of USB1.1 apparaat probleemloos werkt, dan is de hardware gewoon in orde. Uitgezonderd dan die kabel/connecter in de computer. …[/quote:8ae0f50263]

    Bedankt voor je reactie maar het is toch uiterst vreemd wanneer op deze beide poorten een kabel aangesloten op een Canon Powershot foto camera probleemloos werkt maar de kabel op de externe harde schijf niet. Ook dezekabel werkt op de 6 andere USB 2.0 poorten
    Wijst dat er niet op dat de poorten zelf correct verbonden/aangesloten zijn op het moederbord??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.