Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hub USB 1.0 of 2.0 of 1.0 maar weer

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een externe HDD 160GB via een USB van 5 mtr verbonden met een USB Hub 1.0 of 2.0. Waarom ik twijfel (ben systeembeheerder met zo'n 500 user) weet ik niet of wel? want ooit krijg ik de melding het app. kan sneller werken onder 2.0 als ik de externe HDD dan opnieuw opstart herkent hij het app (HDD Externe) niet meer. Ik weet dat je de externe HDD beter rechtstreeks op je PC kunt aansluiten dan via zo'n hub, maar het werkstation zit helemaal vol (PCI). Wie heeft er ervaringen hoe lang een USB kabel eindelijk mag zijn? 5 mtr lijkt mij toch acceptabel maar de HDD "denkt" hier waarschijnlijk anders over.
 • Test eens door iets anders op het HUBje aan te sluiten en de HD direct op de PC.
 • Ik heb de USB kabel van het USB Hub rechtstreeks aan de voorzijde van de PC geprikt en de schijf werkt perfect. Het ligt aan het USB Hub. In de prullenbak ermee!!

  Hartelijk dank voor je reactie!!
 • lol in de prullenbak? misschien is het alleen zo dat hdd's niet goed werken met zo'n hub, andere apparaten misschien wel…
 • voor voor merk usb-hub is het, hopelijk niet zo'n sweex prul…!
 • 't is allemaal iets genuanceerder, denk ik…
  ik draai al jaren (toevallig) zonder ook maar enig probleem op een sweex 4poortshubje met eigen voeding!
  afstanden tot een meter of 10 voor usb heb ik nooit een pobleem mee ondervonden, als het ging om apparaten met een laag energieverbruik.
  een hub zonder eigen voeding op een aantal meters wil het dan nog wel eens laten afweten zeker als het gaat om een stroomvreter (en een hd moet natuurlijk worden opgespind en moet zijn armpjes kunnen bedienen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.