Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

configuratie toetsenbord

Anoniem
kompod
8 antwoorden
 • beste mensen,

  ik heb even een vraagje over toetsenborden. ik heb een nieuw toetsenbord gekocht, de computer herkent het prima, alleen de tekens die op de toetsen staan verschillen met de tekens die ik krijg als ik de toets indruk. Als voorbeeld: als ik @ wil doen druk ik op de knop waar deze zat op mn oude toetsenbord, terwijl hij op mn nieuwe op een andere toets staat. nou is mijn vraag eigenlijk, hoe kan ik dit veranderen.

  Bedankt Govert
 • Ik denk dat je dit kan regelen door een andere taal te selecteren op de taalbalk (meestal rechts-onderin)
 • Mogelijk heb je een NL toetsenbord, en had je een VS of UK, of andersom.
 • even duidelijk worden:
  zie je geen @ als je op toets @ drukt, en, bijv, geen + als je op de +toets drukt?
  of zit het @, en de +, op een andere plek op je toetsenbord dan je gewend bent, maar doen ze het op zich wél goed?
 • [quote:51bc72f462]alleen de tekens die op de toetsen staan verschillen met de tekens die ik krijg als ik de toets indruk[/quote:51bc72f462]

  lijkt me duidelijk, het teken dat op de toets staat verschijnt niet op het beeldscherm…
 • die zin had ik ook gelezen, maar mijn vraag spruit vooral voort uit het vervolg:
  " als ik @ wil doen druk ik op de knop waar deze zat op mn oude toetsenbord, terwijl hij op mn nieuwe op een andere toets staat. nou is mijn vraag eigenlijk, hoe kan ik dit veranderen."

  vandaar dus mijn vraag aan de ts om wat preciezer te worden.
 • Ik wil het ook weten. Het gebeurt me maar al te vaak dat de verkeerde tekens te voorschijn komen bij het posten van comments. Ik moet dan m'n browser (I.E, firefx, OPera) weer opnieuw opstarten :x
  Ik wil slechts één mogelijkheid hebben, zodat er van verspringen geen sprake meer kan zijn. De capslook-funtie heb ik bijvoorbeeld ook al weggegooid; ik had er namelijk meer hinder van dan voordeel.
  Zo'n oplosing zoek ik ook voor het wisselen van toetsenbordinstellingen.
  Waar kan ik de andere landeninstellingen ERASEN?

  Edit] ik post zelf nog wel een topic in het windows forum, want ik zie dat deze in het hardware forum staat en dat schiet dan natuurlijk niet op.
 • De laatste twee posts gaan denk ik over andere problemen. De verwisseling van @ en " is typisch voor NL en UK toetsenborden.

  Als je foute tekens krijgt in je browser, ligt dat vaak aan de ingestelde character encoding. Kan zowel het gevolg zijn van een fout ingestelde webserver, als een misser van de browser.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.