Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DVD/ CD-Rom drives niet meer bereikbaar

Anjo
4 antwoorden
 • Beste lezer,

  Ik heb een probleem met mijn DVD/ CD-Rom. Beide apparaten krijg ik niet meer opgestart. In MIJN COMPUTER tref ik ook niet meer de F en G schijf aan waaraan de apparaten stonden gekoppeld. Onder systeemeigenschappen in het tabblad hardware staat bij beide apparaten een foutmelding (code 19); beide apparaten kunnen niet worden opgestart omdat de configuratie onvolledig of beschadigd is. De drivers heb ik gecontroleerd via een driver-update-site en zijn beide oke. Ik heb de drivers voor de zekerheid gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd.

  Ik weet niet hoe het is gekomen dat de F en de G niet meer zichtbaar zijn en denk dat daar ook het probleem zit. Mocht dat zo zijn, kan iemand mij dan vertellen hoe ik beide schijven weer aan MIJN COMPUTER kan toevoegen en de apparaten daaraan kan koppelen? Als dat niet zo is, wat kan dan de oorzaak zijn?

  Bovenstaande apparaten zijn: HL-DT-ST CD-RW GCE-8481B en de HL- …. DVD-ROM GDR8161B. Op mijn PC tref ik de A, C (boot) beschikbare ruimte 21 GB, D (backup) 49 GB en E (recover) 4 GB.

  B.v.d.

  Jan
 • ik kopieerde ooit:
  http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_cd_dvd_fix.htm

  XP_CD-DVD-Fix.exe - Restore CD/DVD Drives to Explorer
  © Doug Knox - 11/11/2002

  Usage: Download XP_CD-DVD-Fix.zip and save this file to your hard drive. Navigate to where you saved it and double click the file to extract the contents. Locate the EXE file you extracted and double click it. A confirmation dialog will appear when the script is done. You may need to reboot for the change to take effect.

  This utility is only intended for Windows® XP. You may need Administrator level access to use this utility. If you do not have Administrator level access, the program will say it is finished, but will not have made any changes.

  Based on CDGONE.REG ((zie download-dir)
 • Kun je geen herstelpunt terugzetten naar een datum dat je DVD's nog wel functioneerden?
 • Anjo, het enigste herstelpunt n.l. 2 april levert niet het gewenste resultaat op. De fix van Derkdejong heeft ook geen effect. De drivers lijken mij wel uptodate. De hardware heb ik al eerder verwijderd en weer toegevoegd. De drivers gedeinstalleerd en geinstalleerd. Ondanks het feit dat ik niet zoveel kennis heb van de PC, denk ik toch dat het probleem in een gevolg is van het feit dat de apparaten niet meer aan een schijf gekoppeld zijn. (aanvulling op mijn eerste bericht: de schijven I t/m L zijn toegekend aan diverse media zoals multimedia, memorystick etc.)
  Als dat een optie is, kun jij mij dan vertellen hoe ik de apparaten aan een schijf kan koppelen?

  Jan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.