Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welk geheugen met welke pc?

Eddy van Wuyckhuyse
24 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn ouders hebben een pentium3 700, waarvan het geheugen uitgebreid moet worden. Welke moet ik erin proppen? Kan er gewoon DDR geheugen in, of moet daar SDRAM in? 2 winkels geweest en 2 verschillende antwoorden gekregen. Weet zeker dat jullie het wel goed weten.

  groeten
 • Met Everest kun je kijken wat er in zit. Hoogstwaarschijnlijk zal het SDRAM zijn.
 • En kijk meteen met Everest welk merk en type moederbord erin zit, zodat je ook kunt nagaan welke geheugenmodules (ECC/non-ECC, single/double sided, PC100/PC133, 128MB/256MB/512MB, etc.) die chipset precies ondersteunt.
 • zal ze vandaag even laten kijken via everest, maar stel… er zit SDram in, kan ik er dan ook DDR in proppen??

  @ obi, niet te moeilijk maken, zijn nogal digibeten… :wink:
 • als er sd-ram in zit, kan er hoogstwaarschijnlijk geen ddr in. Als dit - bij uitzondering - wel mogelijk is, is het of het een, of het ander, dus of ddr, of sdr. maar het zou me verbazen met zo'n oud beestje ;)
 • weet je wat, ik kom er vrijdag wel op terug, dan komt mijn moeder namelijk de pc brengen en dan kijk ik wel.

  bedankt voor nu iig!
 • [quote:a6d6fdaae4="Sootyhippo"]zal ze vandaag even laten kijken via everest, maar stel… er zit SDram in, kan ik er dan ook DDR in proppen??[/quote:a6d6fdaae4]Nee, SDRAM werkt niet samen met DDR. Het is dus of SDRAM of DDR. En de geheugensloten zijn trouwens verschillend, zie plaats van de uitsparingen in de modules.
  [quote:a6d6fdaae4="Sootyhippo"]@ obi, niet te moeilijk maken, zijn nogal digibeten… :wink:[/quote:a6d6fdaae4]Jij helpt ze toch? :P
  Maarre, het is wel goed om te weten welk merk en type mobo het is, want als er verkeerd SDRAM geheugen in gaat, dan werkt het ook niet.
 • Bij twijfel haal je gewoon een reepje eruit, en neem die mee naar de winkel.
 • Ik heb nog wel een reepje 256mb sdram voor 20 euro inc verzenden mocht je geintereseerd zijn.
 • Nee, SDRAM werkt niet samen met DDR. Het is dus of SDRAM of DDR.
  @ obi: ik geloofde het eerst ook niet, maar een maat van me heeft een mobo met zowel sd als ddr sloten, ik zal kijken of ik een scan van het boekje kan regelen.
 • [quote:c495d8f273="Rene Z"]het eerst ook niet, maar een maat van me heeft een mobo met zowel sd als ddr sloten, ik zal kijken of ik een scan van het boekje kan regelen.[/quote:c495d8f273]Ja, mobo's met beide soorten geheugensloten bestaan wel degelijk, bijv. de ECA K7S5A (Pro). Maar dat wil nog niet zeggen dat je die SDR en DDR modules [u:c495d8f273]tegelijkertijd[/u:c495d8f273] kunt gebruiken op één mobo (als dat zo is, eet ik m'n muis op. :P).

  [img:c495d8f273]http://img317.imageshack.us/img317/7726/sdr0fh.jpg[/img:c495d8f273]
 • goed, jij wint. zover had ik nog niet gezocht…
 • [quote:bd5ced765d="Rene Z"]goed, jij wint.[/quote:bd5ced765d]Het is geen wedstrijdje hoor. :wink:
 • nou, jullie zijn goed bezig geweest, maar toch een vraag.
  Vandread biedt me 3 reepjes aan,
  64-128-256 mb. Maar nu de vraag… kunnen ze single sided ook draaien (hoop dak ut zo goed zeg) of moeten het 2 dezelfde reepjes zijn??

  @obi… nog bedankt voor het vertrouwen he… doet me goed! :wink:
 • [quote:78b0f90316="Sootyhippo"]kunnen ze single sided ook draaien (hoop dak ut zo goed zeg) of moeten het 2 dezelfde reepjes zijn??[/quote:78b0f90316]Ik denk dat je single of dual channel bedoelt, maar da's helemaal niet aan de orde bij PIII-systemen.
  [quote:78b0f90316="Sootyhippo"]@obi… nog bedankt voor het vertrouwen he… doet me goed![/quote:78b0f90316]Jaja … maar heb je je ouders al uitgelegd hoe ze met Everest of CPU-Z de relevante hardware-gegevens zoals merk en type moederbord en SPD-gegevens van het geheugen wat er nu in zit kunnen uitlezen? Met die info kan Vandread ook wel goed aangeven welk geheugen er het beste bij past …

  Enne, waarom moet er trouwens meer geheugen in, om WinXP erop te kunnen draaien? Denk dan aan min. 256MB totaal (hoeveel zit er nu in)?
 • er zit nu 64 mb in, wil dat ze winxp kunnen draaien. Ze willen ook foto's kunnen bewerken met photoshop
  dacht dat dat wel fijner zou werken met 512 dan met 256

  Ik heb morgen de pc hier staan en zal dan everest draaien en alles laten weten.
 • [quote:3a41bd2a7e="Sootyhippo"]dacht dat dat wel fijner zou werken met 512 dan met 256[/quote:3a41bd2a7e]512MB is natuurlijk nog beter dan 256MB. :wink:
 • Hij bedoelt dat het single sided dimms zijn.
  Er zitten dus maar aan 1 kant chips van die 3 modules.

  Geloof dat dat wel gaat werken bij een P3 als ik de chipsets zo een beetje ken?
  Single is toch algemener en meer werkend dan double sided?
  Heb hier wel een p3 800 met 1x512meg double draaien dus dat zal niet zo veel verschillen van die p3 700 (nee kan niet op dat bakkie testen is 24/7 servertje voor zakelijke doeleinden ;))
 • [quote:74d73525b8="Vandread"]Hij bedoelt dat het single sided dimms zijn.
  Er zitten dus maar aan 1 kant chips van die 3 modules.[/quote:74d73525b8]Dat snap ik, maar dan hoeven ze ook niet "identiek" te zijn, toch? Een 64MB single sided en een 256MB single sided module vind ik niet identiek. :wink:
 • heb de pc nu hier staan, zal zo everest erop zetten en dan info geven die ullie nodig hebbe.,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.