Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Tikken Maxtor

None
27 antwoorden
 • Ik heb 2 1/2 jaar geleden een computer gekocht bij MoreForLess computers. Ze hadden mij een soort game computer beloofd. Ze hadden de slechtste 3D kaart van die tijd er in gezet. Ik had hem opengemaakt en dingen waren helemaal verkeerd aangesloten. Bijv: de harde schijf was vastgemaakt met dezelfde kabel als de cd-rom speler, er stond zelfs op het moederbord dat dit niet moest. Een tijdje daarna begon de harde schijf te tikken. Het was een 80gig maxtor. Ik ben toen teruggegaan naar die winkel en ze zeiden dat het een softwareprobleem was en ik moest 39,- euro BETALE! En het was nog niet eens verholpen! Een jaar later, dus na de garantietermijn ging die hardeschijf alsnog kapot, en we konden voor 65,- euro een nieuwe gaan kopen en DIE BEGINT METEEN DEZELFDE DAG WEER MET TIKKEN! :evil: Wat moet ik nu doen?
 • Maxtor is sowieso bout, als ik jou was zou ik terug gaan naar de winkel want volgens mij is die schijf niet gezond.. :roll:
 • Test die schijf even met Powermax
 • [quote:d3bb81f193="Sander_e_s"]Maxtor is sowieso bout, als ik jou was zou ik terug gaan naar de winkel want volgens mij is die schijf niet gezond.. :roll:[/quote:d3bb81f193]Bout betekent natuurlijk goed. Gebruik al jaren Maxtor, Westerndigital en Seagate. Er is altijd wel een serie die niet perfekt is, maar om nou Maxtor als altijd goed te …. 8)
 • [quote:1856905803="koenie12345"]Ik heb 2 1/2 jaar geleden een computer gekocht bij MoreForLess computers. Ze hadden mij een soort game computer beloofd. Ze hadden de slechtste 3D kaart van die tijd er in gezet. Ik had hem opengemaakt en dingen waren helemaal verkeerd aangesloten. Bijv: de harde schijf was vastgemaakt met dezelfde kabel als de cd-rom speler, er stond zelfs op het moederbord dat dit niet moest. Een tijdje daarna begon de harde schijf te tikken. Het was een 80gig maxtor. Ik ben toen teruggegaan naar die winkel en ze zeiden dat het een softwareprobleem was en ik moest 39,- euro BETALE! En het was nog niet eens verholpen! Een jaar later, dus na de garantietermijn ging die hardeschijf alsnog kapot, en we konden voor 65,- euro een nieuwe gaan kopen en DIE BEGINT METEEN DEZELFDE DAG WEER MET TIKKEN! :evil: Wat moet ik nu doen?[/quote:1856905803]Tikt hij nu al een 1 1/2 jaar???
 • [quote:bef33517af="crossroad1950"][quote:bef33517af="koenie12345"]Ik heb 2 1/2 jaar geleden een computer gekocht bij MoreForLess computers. Ze hadden mij een soort game computer beloofd. Ze hadden de slechtste 3D kaart van die tijd er in gezet. Ik had hem opengemaakt en dingen waren helemaal verkeerd aangesloten. Bijv: de harde schijf was vastgemaakt met dezelfde kabel als de cd-rom speler, er stond zelfs op het moederbord dat dit niet moest. Een tijdje daarna begon de harde schijf te tikken. Het was een 80gig maxtor. Ik ben toen teruggegaan naar die winkel en ze zeiden dat het een softwareprobleem was en ik moest 39,- euro BETALE! En het was nog niet eens verholpen! Een jaar later, dus na de garantietermijn ging die hardeschijf alsnog kapot, en we konden voor 65,- euro een nieuwe gaan kopen en DIE BEGINT METEEN DEZELFDE DAG WEER MET TIKKEN! :evil: Wat moet ik nu doen?[/quote:bef33517af]Tikt hij nu al een 1 1/2 jaar???[/quote:bef33517af] JA! ik was vanmorgen met een andere Maxtor aan het expirimenteren en BENG! weer een tik :-?
 • [quote:5a91ed69ac="koenie12345"][quote:5a91ed69ac="crossroad1950"][quote:5a91ed69ac="koenie12345"]Ik heb 2 1/2 jaar geleden een computer gekocht bij MoreForLess computers. Ze hadden mij een soort game computer beloofd. Ze hadden de slechtste 3D kaart van die tijd er in gezet. Ik had hem opengemaakt en dingen waren helemaal verkeerd aangesloten. Bijv: de harde schijf was vastgemaakt met dezelfde kabel als de cd-rom speler, er stond zelfs op het moederbord dat dit niet moest. Een tijdje daarna begon de harde schijf te tikken. Het was een 80gig maxtor. Ik ben toen teruggegaan naar die winkel en ze zeiden dat het een softwareprobleem was en ik moest 39,- euro BETALE! En het was nog niet eens verholpen! Een jaar later, dus na de garantietermijn ging die hardeschijf alsnog kapot, en we konden voor 65,- euro een nieuwe gaan kopen en DIE BEGINT METEEN DEZELFDE DAG WEER MET TIKKEN! :evil: Wat moet ik nu doen?[/quote:5a91ed69ac]Tikt hij nu al een 1 1/2 jaar???[/quote:5a91ed69ac] JA! ik was vanmorgen met een andere Maxtor aan het expirimenteren en BENG! weer een tik :-?[/quote:5a91ed69ac]Een andere Maxtor ook al , tsjee mischien een specht (het is voorjaar :D ) Als je na 1 1/2 jaar tikken van de HD nog steeds een goede read and write hebt , wordt het mischien tijd om hem tevervangen als master, make it a slave (niet al tebelangrijke data).This meer voor het gevoel , maar dat is ook wat waard 8)
 • ik ga een tikkende harde schijf gwoon trug brenge en niet nog gebruiken :P. Dat tikken lijkt iets dat vaak bij Maxtor voorkomt. Mijn eigen harde schijf had het, die nieuwe, en dan nog een andere die toevallig ook van Maxtor was en al wat ouder was :-?
 • Bij mij exact hetzelfde, schijf al eens omgeruild maar het nieuwe exemplaar doet het even hard! Schijf spint op en dan hoor je een harde tik(lijkt de arm wel die ergens tegenaan knalt).

  Powermax en Hd tune geven aan dat de schijf gezond is en geen fouten heeft.
  Voorlopig laat ik het maar zo, misscien inherent aan Maxtor?
 • jij komt dus zeker ook uit noord-holland? Misschien een beetje te laat, maar koop NOOIT iets bij MoreForLess. Wat een scheitzaak. Ze weten niet eens dat je 2 computers met elkaar kan verbinden met een cross kabel. En ik heb veel meer klachten gehoord over die k*t pc's van ze! just my 2 cents
 • groot gelijk, k*twinkel
 • Is het af en toe een harde tik tijdens lezen/schrijven en dan iets opspinnen en verder lezen/schrijven?

  Dat had ik nl. met mn Maxtor, bleek voeding te zwak. Toen een andere voeding er ingezet en getik was over, draait nu nog steeds perfect die schijf.
 • OOOOO dus hebbe ze er bij die pokkewinkel ook nog een verkeerde voeding ingezet????????????????? :evil: :evil: :evil:
 • [quote:90c021f558="NoepZor"]Is het af en toe een harde tik tijdens lezen/schrijven en dan iets opspinnen en verder lezen/schrijven?
  [/quote:90c021f558]
  Doe eens een uitgebreide schijfcontrole dan kan je zien of er bad sectors zijn. Vaak loopt een schijf hier overheen te springen en dat veroorzaakt die tikken.

  Jack Maro'tick'
 • Nee bij mij sloeg de schijf steeds af (die klik die je ook hoort als de PC uitschakelt), om vervolgens weer op te spinnen en verder te gaan met lezen/schrijven. Met een andere (krachtigere) voeding was het probleem verdwenen.
 • even een topic bump :lol: ik had dus een nieuw harde schijf, die ook zat te tikken en die het nu OOK HEEFT BEGEVEN! MET AL MIJN DURE PROGRAMMAS ER OP! Zou ik geen schadevergoeding kunnen eisen? ^^
 • [quote:5e00b69a4c="koenie12345"]even een topic bump :lol: ik had dus een nieuw harde schijf, die ook zat te tikken en die het nu OOK HEEFT BEGEVEN! MET AL MIJN DURE PROGRAMMAS ER OP! Zou ik geen schadevergoeding kunnen eisen? ^^[/quote:5e00b69a4c]

  Nope… Lees de tekst op de schijf maar: 'Maxtor is not responsible for any damage, including data loss' :roll:

  misschien bij moreforless wel? maar ik betwijfel het… klote zaak :P
 • maar als ik nu terug ga kan ik weer voor 65 euro zon zelfde rotding gaan kopen. TERWIJL IK NOG GARANTIE HEB!
 • Zoals NoepZor ook al duidelijk probeerde te maken: Het kan aan de voeding liggen. Ik had namelijk precies hetzelfde, en na het plaatsen van een Tagan TG480U-22 had ik nergens last meer van. Daarvoor had ik nog een Sweex 300W voeding, en die veroorzaakte wel dergelijke tikken.

  Kortom: Kijk even wat voor merk je voeding is (Als MFL er uberhaupt nog zo'n sticker op heeft laten zitten omdat ze zich anders gaan schamen voor de slechte kwaliteit voedingen die ze misschien wel plaatsen :P )

  Controleer ook even je voltlijnen, als deze erg heen en weer springen wil de HD misschien wel door een teveel aan Volts even "ho" zeggen. Een handig en eenvoudig programma hiervoor is speedfan.
 • andere voeding er in gezet, zelfde probleem (de nieuwe was trouwens wel een goed merk)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.