Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Herstelt van een ernstige fout.

Anoniem
jarimoan
9 antwoorden
 • Ik probeer voor een groep wat oudere mensen, en dan moet je denken aan personen tussen de 65 en 75 jaar, geheel vrijwillig problemen op te lossen als die op hun computer zijn ontstaan. Over het algemeen lukt mij dat vrij aardig, maar ik loop nu tegen een probleem aan dat ik zo een 1 2 3 niet kan oplossen. Het volgende doet zich namelijk voor. Regelmatig crash de pc en krijgen zij de mededeling, Windows is vanwege een ernstige fout afgesloten, enzv enzv. Als windows xp daan weer is opgestart dan krijg ik steeds de vermelding dat windows herstelt is van een ernstige fout met de volgende mededelingen. BCC code 1000008e, BPP 1 : cooooo5, BPP2: F28EEB78, BPP3:F28EEB04, BPP4:00000000, O.S.Ver:5_1_260D, SP0_0 Product:256_1. In eerste instantie ging ik er van uit dat de drivers van de grafischekaart verkeerd waren geinstalleerd, maar die kloppen allemaal. Ik heb ook Harddisck control gedaan maar daar in werden geen fouten vermeld. Ik heb ook MEMTEST gedaan en daarbij werden in nog geen 5 minuten testen al 42 error,s gevonden, ik ga er dus van uit dat het geheugen kapot is en heb deze mensen aangeraden een nieuwe geheugen bank te kopen. Ik weet alleen niet of daar mee het probleem mee is opgelost, en ben bang dat ik deze mensen voor niets onkosten laat maken. Mijn vraag is heb ik gelijk wat dat geheugen betreft of moet ik het nog ergens anders zoeken. Virussen kunnen het overigens niet zijn want deze mensen gebruiken geen internet.
 • Als memtest na vijf minuten al fouten aangeeft, kun je er negen op de tien keer van uitgaan dat het aan het geheugen ligt. Dus haal een nieuw reepje, en je ziet het snel genoeg. Zo veel kost dat nu ook weer niet.
 • Heb je niet ergens een reepje liggen of kan je geen reepje van iemand anders lenen om te tesen?
 • Wanneer er toevallig meer reepjes inzitten, kun je er ook eentje uithalen. Verder kan je kijken of de foutmelding in een specifiek bereik zit. Geheugenproblemen uiten zich in allerlei rare problemen. Hersteld van een ernstige fout, is slechts één van die problemen.
 • Ik heb geen extra reepje liggen, ik moet eerst maar eens kijken welk geheugen ik precies nodig heb. Als ik het goed heb gezien is het een AMD pro met volgens mij 333DDR geheugen. De computer is ongeveer 3 jaar oud dus ik denk wel dat het om een 333DDR geheugen gaat. Als het alleen maar om de spelletjes gaat die in windows zitten heb je niet zo,n groot geheugen nodig, dat moet 256mb genoeg zijn. Ik weet wel dat deze bankjes niet zo duur zijn maar voor iemand mat een aowtje is elke euro er een.
 • Overigens als ik de computer in veilige modus start dan verschijnt de mededeling over het herstel van een ernstige fout niet.
 • [quote:45c035e81c="jarimoan"]Ik heb geen extra reepje liggen, …[/quote:45c035e81c]Ging mij niet om wat je hebt, meer om wat erin zit. Vaak zitten er 2 reepjes in. Wanneer er eentje kapot is, dan kun je die ene er gewoon uithalen. Soms is een langzamere geheugeninstelling ook voldoende (in ieder geval tijdelijk).
 • Wat ook belangrijk is te weten of die foutmeldingen die memtest86 toonde, werden vastgesteld met memtest86 opgestart vanaf een floppy of cd/dvd. Memtest86 kan beter niet worden gedraaid in Windows XP zelf. Het wachten bij memtest86 is nog steeds, op een mogelijkheid het testresultaat op te slaan op floppy of usb-stick. Was trouwens deze info al gelezen?
 • Met google kom ik op rot geheugen of beschadigde (video) drivers uit. Bijvoorbeeld:
  http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/t1056424505

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.