Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

partities niet benaderbaar (MFT niet goed??)

None
13 antwoorden
 • Sinds kort kan ik 3 partities van mijn externe harde schijf niet meer benaderen.
  Externe harde schijf (usb 2) heeft 4 partities; 1 x FAT 32, 3 x NTFS.
  de FAT partitie is zonder problemen te benaderen.
  Van de andere partities is alleen de drive letter zichtbaar. Windows geeft 0 byte beschikbaar van 0 byte. Controles van de schijf (met diverse software) geven geen problemen aan.

  Het lijkt uit wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken dat de MFT niet goed meer is.
  Ik kan met programma's de inhoud van een partitie wel lezen, maar nog steeds niet de MFT corrigeren.

  Ik begrijp dat Testdisk hier een goed programma voor is, maar ik kom er niet uit hoe ik het moet gebruiken. Met testdisk krijg ik de partities goed te zien.

  Gaarne hulp
 • GetDataBeck is een goed programma om je data terug te halen.
  Verder zoekn op google naar 'data recovery' levert ook genoeg op.
 • Zoals je kunt lezen heb ik niet direct een probleem met de datarecovery, dat zou de laatste optie worden (data recovery en formateren), maar wil ik de data laten staan en mijn MFT recoveren.
  En ik zoek dus advies over hoe ik dat zou moeten doen, wat ik daarvoor zou kunnen gebruiken.

  GetDataBack haalt voor zover ik er nu achter ben de data van de HD.
  Ik wil het er juist op laten staan en weer kunnen benaderen
 • Een Google-zoekslag met "[i:9904e1a905]repair mft[/i:9904e1a905]" levert ook de nodige suggesties op en ik kan nog wel een paar zoektermen bedenken.

  Zelf ook even wat moeite doen nietwaar? :wink:

  Gr,
  Jim
 • Tja, als je dan goed naar de mogelijke suggesties kijkt, dan zie je dat niet mijn vraag daarmee beantwoord wordt.
  Want als je mijn vraag goed leest dan kun je lezen dat ik vraag naar een mogelijkheid om mijn mtf te repareren en vrijwel alle oplossingen zitten op het niveau van terughalen van de inhoud.
  Testdisk zou het wel moeten kunnen en juist daar vraag ik hulp bij.
  Op dit moment ben ik al ongeveer 2 weken iedere avond bezig met de mogelijkheden die ik tegenkom uit te proberen. Heeft als aardig wat vuiligheid op mijn computer opgeleverd.
  Over het algemeen komen ze op forums ook niet verder dan de opmerkingen die jij doet, of ze zeggen dat je testdisk moet gebruiken, maar hoe?…..
 • [quote:cfcbcce010="ikkie"]of ze zeggen dat je testdisk moet gebruiken, maar hoe?[/quote:cfcbcce010] Ik denk dat het niet goed aan te geven is, hoe je TestDisk stap voor stap zou kunnen gebruiken. Check eerst de links die staan bij de Documentation van TestDisk. Als iets uit die Documentation niet duidelijk is, kun je daarover gerichtere vragen stellen.
 • Hallo dan, wijsneus! Vragen om hulp en vervolgens tegen iedereen beweren dat 'ie niet goed kan lezen! Ik denk niet dat je daar veel vrienden mee maakt.

  En als je al twee weken aan het zoeken bent dan zou je inmiddels moeten weten dat een MFT repareren zo ongeveer onmogelijk is (lees bijvoorbeeld DIT verhaal). Of wou je met een HEX-editor handmatig allle bits weer op de goede plek zetten?

  Voor zover mij bekend is de enige zinnige optie om met datarecoverysoftware zoveel mogelijk bestanden te redden en vervolgens de schijf formatteren. Maar ja, als je dat niet wilt…. Nog veel succes gewenst.

  Gr,
  Jim
 • Weet je, soms vraag je je wel eens af waar deze groepen voor zijn.
  Zou je niet gewoon mensen die dit soort onzinnige antwoorden geven gewoon moeten weren van de forums.
  Iemand [b:e4f88993ce]vraagt hulp [/b:e4f88993ce]omdat hij er niet uitkomt.
  Dan krijgt hij opmerkingen waar hij niet om vraagt.
  Lezen mensen zijn tekst niet goed en geeft hij dat aan dan wordt hij voor wijsneus uitgemaakt.
  Ik weet het niet hoor, maar als iemand je om hulp vraagt en je krijgt geen zinnige antwoorden dan wordt je daar niet goed van!!!!
  Waar is nou eigenlijk zo'n forum voor. Om elkaar voor vanalles en nogwat uit te maken of om elkaar te helpen.
  Ik heb altijd gedacht dat dit laatste het geval was.
  Maar goed, als je een andere mening toegedaan bent, dan zit ik dus niet goed op een forum van [b:e4f88993ce][u:e4f88993ce]Computer!Totaal[/u:e4f88993ce][/b:e4f88993ce]. Dat is jammer.

  Tja, en ik ben dus al enige tijd aan het zoeken. Kwam er dus niet uit. Begrijp dus ook wel dat het niet zo makkelijk is, anders hoefde ik hier niet te vragen voor hulp.
  Maar goed, misschien is er iemand wel wijzer dan jij bent en kan die mij [b:e4f88993ce][u:e4f88993ce]helpen[/u:e4f88993ce][/b:e4f88993ce] met mijn probleem
 • Maar ik had je ook gevraagd de TestDisk Documentation te lezen.

  Check over TestDisk en het manipuleren van een NTFS bootsector http://www.cgsecurity.org/wiki/Menu_Advanced#NTFS_partition
 • Ik ga dan ook mijn best doen hierop.
  Alleen, ik ben er al wel mee bezig geweest, maar het is/was voor mij toch wel een ingewikkeld verhaal. Uit jouw opmerking lees ik wel dat dat ook zo is, maar [u:d27ae32fd6]je probeert me in ieder geval op weg te helpen.[/u:d27ae32fd6]
  Die tekst is dan dus ook niet voor jou bedoeld.
 • [quote:5968883e66]maar wil ik de data laten staan en mijn MFT recoveren[/quote:5968883e66]Het zou je inmiddels duidelijk moeten zijn dat dat gewoonweg onmogelijk is, want ook met een door Testdisk herstelde bootsector heb je de MFT nog steeds niet terug. En als de door jouw zo vurig gewenste oplossing er niet is, dan is 'ie er domweg niet. Niet op dit forum en ook niet welk ander forum dan ook.

  Maar als jij dat de forumleden hier kwalijk wilt nemen en per sé wilt blijven zoeken naar het onmogelijke, so be it.

  Gr,
  Jim
 • Dit is nou precies wat ik bedoel.
  Je komt met een vraag omdat je iets niet voor elkaar krijgt.
  Direct antwoord en hulp krijg je nauwelijks (Jolo helpt wel!!! een richting uit!!!!). Blijkt iets mogelijk niet te kunnen, hoe kun je dat weten? Zit er iemand weer verschrikkelijk te zeuren dat je dat niet weet.
  Sorry hoor, maar op die manier ga je volgens mijn idee (en de etiqête) niet met elkaar om.
  Als je van mening bent dat ik naar een onmogelijke oplossing zoek, dan geef je dat gewoon door op het forum.
  Dan weet ik dat. Is het gelijk voor andere mensen mogelijk om aan te geven of ze het er mee eens zijn of dat ze nog wel oplossingen zien.
  (Op mening discussieforum is nooit gemeld dat het onmogelijk was, maar wel dat het niet makkelijk ging. Helaas kwam ook daar nooit de oplossing naar voren)
  Ik zoek dus niet naar het onmogelijke, [u:90e370ad98][b:90e370ad98]ik zoek hulp bij een probleem[/b:90e370ad98][/u:90e370ad98].
  Als de oplossing blijkt te zijn dat het onmogelijk is, so be it
 • Ga zo voort zeun. Tabé

  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.