Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Canon EOS 350D, welke lenzen passen?

Anoniem
energy drink
9 antwoorden
 • Zijn er trouwens verder nog bijzonderheden met deze camera waar ik op moet letten.
  Het lijkt mij namelijk een mooi toestel om met fotografie te beginnen.
 • Ik heb een leuk centje over en nu ik binnenkort op vakantie ga wil ik een degelijke camera aanschaffen, bij voorkeur een spiegelreflex.
  Mijn oog is gevallen op de canon eos350D.

  Ik weet dat op de 350D alleen een bij behorende flitser op kan en niet een standaard flitser, maar dat zie ik niet als een probleem, die kopen we er gewoon bij.

  Maar wat ik weten wil is welke lenzen erop passen?
  Moeten dat specifieke canon lenzen zijn, of passen er ook standaard lenzen op?
  Zo heeft mijn vader een analoge ricoh spiegelreflex die hij niet meer gebruikt, maar zouden die lenzen ook op de 350D passen?
 • alle lenzen met een canon fitting passen

  ricoh heeft een andere fitting dus past niet

  tevens is canon de enige die de scherpstel motor in de lens heeft, dus daardoor passen de andere ook niet

  ik zelf heb ook van andere fabrikanten lenzen, maar wel met een canon fitting
 • Ik heb zelf als beginner de wat goedkopere Nikon D50 gekocht met extra 70-300mm lens, op dit moment goedkoop als set te krijgen bij de Dixons en de Makro. Tot dusver ben ik er zeer tevreden mee, op de stand 'Auto' is het gewoon point-and-shoot, kan bijna niet mis gaan! :P Zie ook dit topic:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=159891

  Op DPreview.com kun je reviews lezen, samples bekijken en de specificaties met andere camera's vergelijken. Grootste verschil tussen de twee camera's zijn het aantal megapixels, de geheugenkaartjes (CF vs. SD), het gewicht en vooral de prijs …
 • Dat is zeker geen slecht toestel, maar ik moet eerlijk bekennen dat de Eon 350D al langer op mijn verlanglijstje staat :)
 • Mja, het blijft je eigen keus natuurlijk … ikzelf ben nu met de Nikon D50 voor net onder de 700 euro meteen uitgerust met een 70-300mm objectief erbij, terwijl je voor hetzelfde geld bij de Canon EOS 350D alleen maar met de standaard 18-55mm lens zit.

  Qua resultaat (fotokwaliteit) zijn beide camera's aan elkaar gewaagd, alleen bij extreme vergrotingen kun je baat hebben bij de 8 megapixels van Canon. En dat verschil vond ik dus geen ca. 200 euro prijsverschil waard. :wink:
 • [quote:9e3ff09425="sjouwer"]alle lenzen met een canon fitting passen[/quote:9e3ff09425]
  Fysiek passen alle lenzen met een Canon vatting wel, maar de autofocus hoeft niet altijd te werken.
 • Ik heb de standaard kit genomen (18~55mm en 55~200 lens + batterijgrip), verder nog een geheugenkaart van 1 gig en een Canon 430EX Speedlite flitsertje en is in bestelling.

  Voor een beginner lijkt het mij wel een redelijke start, ik kan er altijd nog betere lenzen bij kopen.

  Alleen zit ik te dubben met het oog op de vakantie: Wat zal ik aanschaffen: Een lens of een laptop?
  Ik zelf zit aan een laptop te denken, als mijn kaartje volgeschoten is dan kan ik de foto's op de laptop zetten en de kaart weer leegmaken, dus loop ik niet het risico dat ik geheugen te kort heb. Bovendien kan ik dan ook een dvdtje kijken of een spelletje doen.

  Ik mag toch wel hopen dat de standaard kitlenzen goed genoeg zijn om mee te beginnen. Temminste, de resultaten op eosdigitaal.nl met de standaard kitlenzen zagen er al zeer netjes uit.
 • Je kunt ook wat extra geheugenkaartjes meenemen op vakantie. Dan hoef je niet te slepen met een laptop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.