Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Upgrade setje start niet op.

7 antwoorden
  • Ik heb van het weekend op de beurs een upgrade setje gekocht. Het enige wat er gebeurt is dat de processorfan en de voedingsfan aan gaan...Geen biospiep en ook totaal verder geen opstart van pc. Ik heb nu een Asrock moederbord (754 socket)met ingebouwd VGA + 3400 Sempron + 1024 geheugen. Het enige wat er in zit is een nieuwe (lege)S-ata hard disk, DVD-brander en Floppydrive. Wat kan de reden zijn dat de bios niet opstart?
  • SOms zijn de kabels fout aangesloten, in dit soort gevallen altijd zo kaal mogelijk opstarten. En dat betekent HD, CD-Rom, FD en de bijbehorende kabel niet aansluiten op het moederbord. Pas bij een biep werkt het systeem misschien. En dan stap voor stap opbouwen. Je merkt dan vanzelf waar het misgaat. Heb je al een Clear CMOS gedaan, soms nodig voor een nieuwe configuratie.
  • Clear cmos net gedaan maar maakt niets uit helaas. [quote:827a285121]en de bijbehorende kabel niet aansluiten op het moederbord[/quote:827a285121] Wat bedoel je daarmee Hans? Ik start nu op met floppy, DVD-rom, en de S-ata Hard disk. Ik heb de DVD brander op secondary ide staan maar ook als hij op primamy ide staat maakt het geen verschil...Wel is het zo als er geen lint in de DVD-brander zit het lichtje knippert en ik de lade opoen kan doen!
  • daar zit de fout: er hoort geen lint in een dvd-rom/rw..... Nee okee... zonder gekheid. Hij bedoeld opstarten zonder stroom op de dvd-speler, floppydrive en harddisk. De SATA en IDE kabel(en fdd kabel) ook NIET aansluiten op het moederbord. En: je hebt toch niet toevallig 3 verschillende kabels aangesloten op de harddisk?
  • Helemaal zonder iets opgestart maar geen bios piep! :cry:
  • Is de voeding ook aangesloten op de 4pins ATX 12V connector op het moederbord (zie handleiding)? [img:b10d6004fb]http://img241.imageshack.us/img241/2315/atx12v0cm.jpg[/img:b10d6004fb]
  • [quote:3cb30ede26="Obi-wan-kenobi"]Is de voeding ook aangesloten op de 4pins ATX 12V connector op het moederbord (zie handleiding)? [img:3cb30ede26]http://img241.imageshack.us/img241/2315/atx12v0cm.jpg[/img:3cb30ede26][/quote:3cb30ede26] :o Wat voel ik me dom :o Ik had dat inderdaad niet aangesloten! Ik heb zowaar de bios op de monitor :) Ongelovelijk bedankt!!!!!!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.