Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verstopte mondjes met vaste printkop Canon

HDl
5 antwoorden
 • Ik ben de ontevreden gebruiker van een Canon printer, type S520. In het begin deed ie het prima, geen enkel probleem. Daarna waren de originele cartridges op en ben ik overgegaan op WeCare. Daarna begonnen de problemen (natuurlijk net toen de garantie een paar weken vervallen was…!)

  De printjes gaven veel strepen tussendoor en bij de testprint leek alles op elkaar. Je kon echt niet zien wat de beste afdruk was. Terug naar de winkel (Expert in Beuningen van Wil Peters voor wie het kent) en na pas meer dan een jaar zeuren en brieven sturen en allerlei (tv)programma's & tijdschriften aanschrijven kreeg ik eindelijk de reparatiekosten terug.

  Nu weer hetzelfde probleem. Ik heb al op Internet gezocht, en dat varieerd van de vaste printkop in de melk/chloor/amonia/chocomel/azijn zetten tot en met het afplakken van de spuitmondjes met plakband en er snel weer aftrekken. Dat laatste heb ik gedaan, en het hielp wel iets. Met de nadruk op IETS.

  Wie heeft de gouden tip voor mij die echt werkt? (Zilveren tip mag ook…) :lol:
 • Een dunne naald erdoorheen steken?
 • Al eens met alcohol of spiritus geprobeerd? Eerst schoonmaken, als dat niet helpt, een nachtje weken.
 • ik heb pas geleden de printkop
  - ca een uur met spiritus gespoeld (bewegen met het bakje)
  - de spiritus ververst
  - bijna 24 uur in de spiritus laten staan
  - gedroogd op keukenpapier boven de cv
  - een originele canoncartridge erin
  - een paar keer software laten reinigen
  en sindsdien gaat alles weer als een zonnetje, na een half jaar klooien met warm water enzo, veel reinigingsopdrachten, en steeds weer vage en gestreepte afdrukken.
  en gezien de nog maar geringe prijsverschillen, pak ik nu enkel nog canon-tankjes…
 • Het meest effectieve dat ik je kan aanraden: neem een oplossing van 50-70 % isopropanol (in gedistilleerd water) en plaats hierin de printkopplaatje (de kop moet volledig ondergedompeld zijn). Plaats het geheel in een ultrasoon trilbad en laat het geheel een paar minuten trillen.

  Probleem is natuurlijk: je moet wel een ultrasoon trilbad hebben of iemand vinden die zo'n apparaat heeft.

  De werking van zo'n ultrasoon trilbad is gebaseerd op de gevormde micro-implosies door die ultrasone trillingen waardoor de vastgekistalliseerde pigmenten in de piepkleine gaatjes uit elkaar vallen en de isopropanol is een goed oplosmiddel dat ook in staat is om meer lipofiele stoffen te doen oplossen zonder dat het plastiek plaatje oplost zoals aceton :D .

  Als het de eerste keer niet goed werkt, kan je eventueel een tweede keer proberen, maar dat is vaak is een keer genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.