Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

usb toetsenbord doet het niet goed op laptop

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een logitech toetsenbord aangesloten op de USB poort van mijn laptop, een Toshiba a100-534. De drivers voor het toetsenbord zijn geïnstalleerd. Het toetsenbord werkt echter niet goed. Soms komen er tijdens het typen ineens een heleboel dezelfde letters achter elkaar. Als je dan een woord in tiept en je drukt bijv. op de "e" dan komen er ineens bijvoorbeeld 17 e's achter elkaar op het scherm. Ook worden er soms letters overgeslagen. Ik heb het toetsenbord vervolgens op de usb-poort van mijn dekstop aangesloten en daar lijkt het toetsenbord wel correct te functioneren. Ook heb ik op de laptop de drivers voor het toetsenbord geprobeerd te de-installeren maar windows herkent het toetsenbord gewoon en ik denk dat windows de drivers vervolgens toch gebruikt.

  Ook heb ik legacy device in de bios uitgezet maar dit helpt niet. Misschien zou het een oplossing zijn om het toetsenbord van de laptop uit te zetten zodat alleen het usb-toetsenbord aan is maar ik zie nergens de mogelijkheid om het toetsenbord uit te zetten.

  Hoe kan het toetsenbord het fatsoenlijk doen?
  Hoe kun je het laptop-toetsenbord uitzetten?
 • [quote:c02dc432ad="computerbacterie"]Ik heb een logitech toetsenbord aangesloten op de USB poort van mijn laptop, (..) Als je dan een woord in tiept en je drukt bijv. op de "e" dan komen er ineens bijvoorbeeld 17 e's achter elkaar op het scherm. Ook worden er soms letters overgeslagen.[/quote:c02dc432ad] Heb je al in de BIOS gecheckt op instellingen, die met het toetsenbord hebben te maken. De naam daarvan kan verschillen per BIOS merk. Bijvoorbeeld:

  Keyboard Auto-Repeat Rate 12/Sec
  Keyboard Auto-Repeat Delay ¼ Sec

  of

  Typematic Rate Setting: Enabled
  Typematic Rate (Char/Sec): 30
  Typematic Delay (Msec): 250

  [quote:c02dc432ad="computerbacterie"]Misschien zou het een oplossing zijn om het toetsenbord van de laptop uit te zetten zodat alleen het usb-toetsenbord aan is [/quote:c02dc432ad] Ik zou ook niet weten of dat wel mogelijk is. Ik denk niet dat die probleem met die USB toetsenbord, wordt veroorzaakt door het PS/2 toetsenbord van de laptop. Ik heb zelf geen laptop. Maar als op een desktop pc waarop ik standaard een PS/2 toetsenbord gebruik, een USB toetsenbord inplug, werken ze beide goed.
 • [quote:429a00da4d="computerbacterie"]Ik heb een logitech toetsenbord aangesloten op de USB poort van mijn laptop, een Toshiba a100-534. De drivers voor het toetsenbord zijn geïnstalleerd.
  ?[/quote:429a00da4d]

  Welke drivers? Die van windows (HID-toetsenbord) of de Logitech drivers?
  Deinstalleer de Logitech Drivers.

  Wat je ook kan proberen: deinstalleer alles van de logitech toetsenbord.
  Reboot (usb toetsenbord niet aangesloten).
  Aanloggen en sluit je logitech dan aan.
  Hij zou het moeten doen.
 • Aan de typematic rate settings en dergelijke ligt het in ieder geval niet. Het toetsenbord geeft ook problemen als je de toets al niet meer ingedrukt houdt en de typematic delay setting lijkt goed ingesteld te zijn.

  [quote:eba6f404d8]Welke drivers? Die van windows (HID-toetsenbord) of de Logitech drivers?
  Deinstalleer de Logitech Drivers.[/quote:eba6f404d8]

  Voor het USB-toetsenbord staat er in apparaatbeheer: "Logitech HID-compliant toetsenbord"
  Voor het laptop-toetsenbord staat er: "Logitech PS/2 toetsenbord".

  [quote:eba6f404d8]Wat je ook kan proberen: deinstalleer alles van de logitech toetsenbord.
  Reboot (usb toetsenbord niet aangesloten).
  Aanloggen en sluit je logitech dan aan.
  Hij zou het moeten doen.[/quote:eba6f404d8]

  Heb ik al geprobeerd maar het zou kunnen dat windows alsnog de logitech-drivers gebruikt dus ik zal het nog een keer proberen.
 • Om er achter te komen of het een hardware probleem is, zou je ook nog kunnen proberen of die USB toetsenbord werkt, als je de laptop opstart met een Knoppix Live cd. Als je USB toetsenbord dan wel goed werkt, zou je Changing keyboard settings in Windows kunnen checken.
 • Changing keyboard settings heeft niet veel zin omdat er soms helemaal geen letters op het scherm komen. Maar ik heb nu een nieuw Toshiba-usb-toetsenbord gekocht en na een korte test lijkt deze nergens last van te hebben. Echter, als ik het logitech-toetsenbord op de laptop aan sluit dan heeft deze er nog steeds last van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.