Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foto cd niet meer leesbaar

Anoniem
a.tip
9 antwoorden
 • Misschien niet echt hardware vraag, weet het niet. Iig heb een foto cd die het niet meer doet. Jaar of 4 oud, geprobeerd in 4 verschillende drives en nergens is hij leesbaar. Zijn er nog opties om toch die data te recoveren?
 • [quote:a515a60cc4="sdk"]Iig heb een foto cd die het niet meer doet. Jaar of 4 oud, geprobeerd in 4 verschillende drives en nergens is hij leesbaar. Zijn er nog opties om toch die data te recoveren?[/quote:a515a60cc4] Check deze discussie en ook hier staan enkele recovery applicaties voor cd/dvd.
 • Vaak wil een brander het nog wel kunnen lezen..

  Ik zelf heb Foto cd's van 5 jaar..deze3 kan ik niet echt goed lezen met een LG en Lite-on.
  Maar in mijn branders (DVD) plextor en Pioneer gaat het nog prima… :wink:
 • Onthou nu eindelijk allemaal eens dat je Cd's én Dvd's schrijft met de LAAGST mogelijke snelheid. Alleen op die manier krijg je een lange levensduur. Eerst defragmenteren is ook belangrijk.
  Maximaal 2 Cd's en zeker 2 Dvd's na mekaar en opnieuw opstarten om uw cache leeg te maken.
  Tijdens het schrijven ook niets anders doen en nog altijd niets toegang verlenen tot de harde schijf. ook geen screensaver.
  Laat iedereen zeggen dat zoiets allemaal niet meer hoeft…..moet ook niet meer, tegenwoordig heb je geen "buffer underrun's" meer…maar wel (en dat is onzichtbaar) slecht gebrande schijfjes.
  Ik schrijf Cd's aan 8x en Dvd's aan 4x. En geloof me: 10 tallen per week, reeds meer dan 10 jaar en alles is nog leesbaar. Ik koop ook geen reklame schijfjes in aanbieding. blijf bij 1 merk: TDK.
  Snelheid is een verkoopsargument en beveiliging tegen schijfuitval is een goede zaak geweest vermits ook in de beginfase veel schijfjes de vuilbak ingekieperd werden tegen 2x speed. Maar je moet het goedkoop lasertje wel de tijd geven om degelijk te branden. Ook als je thuis brand heb je toch tijd ? Maakt mij niet uit dat ik 15 minuten moet wachten op mijn Cd. in plaats van 4 minuten, maar ik weet dat hij nog leesbaar is binnen enkele jaren.
 • [quote:091b041fc1="Alicante"]Onthou nu eindelijk allemaal eens dat je Cd's én Dvd's schrijft met de LAAGST mogelijke snelheid. Alleen op die manier krijg je een lange levensduur. Eerst defragmenteren is ook belangrijk.
  Maximaal 2 Cd's en zeker 2 Dvd's na mekaar en opnieuw opstarten om uw cache leeg te maken.
  Tijdens het schrijven ook niets anders doen en nog altijd niets toegang verlenen tot de harde schijf. ook geen screensaver.
  Laat iedereen zeggen dat zoiets allemaal niet meer hoeft…..moet ook niet meer, tegenwoordig heb je geen "buffer underrun's" meer…maar wel (en dat is onzichtbaar) slecht gebrande schijfjes.
  Ik schrijf Cd's aan 8x en Dvd's aan 4x. En geloof me: 10 tallen per week, reeds meer dan 10 jaar en alles is nog leesbaar. Ik koop ook geen reklame schijfjes in aanbieding. blijf bij 1 merk: TDK.[/quote:091b041fc1]In mijn geval komen de cd's van de hema en heb ik ze niet zelf gebrand :wink: . Brand zelf trouwens dvd's altijd op 6x om idd te voorkomen dat de dvd slecht leesbaar wordt, audio cd's meestal op 40x.
 • ISO buster al eens geprobeert ?
 • Kan Niet gelezen worden is toch nederlands….? Of zit je op de Paaz afdeling in Imelda…
 • Beste is om niet te besparen op CD'tjes of DVD'tjes. Gewoon een goed merk kopen. TDK is erg goed evenals Sony en Verbatim. Ik koop schijfjes meestal bij Opus en let daarbij op de mediacode die genoemd wordt. Eén van de beste zijn schijfjes van Taiyo Yuden maar die zijn slecht verkrijgbaar. Nu heb ik Verbatim schijfjes met een mediacode van MCC (Mitsubishi Chemical Corp).
 • [quote:edbc653815="Alicante"]Kan Niet gelezen worden is toch nederlands….? Of zit je op de Paaz afdeling in Imelda…[/quote:edbc653815]

  Ik heb nochtans de ervaring dat zowel ISO-buster als clone-cd een slecht leesbare cd toch trachten benaderen, kan wel even duren, maar meestal kunnen beide programma's toch een deel van de gegevens redden.

  Off topic: Merksplas gesloten afdeling :evil: :wink: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.