Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen hdd temp. sensor?

jolo
5 antwoorden
  • Ik heb net het programma HDTune geinstalleerd, maar bij de temperatuurweergave staat niets :( . Zit er geen sensor in mijn schijf, of heb ik iets verkeerd ingesteld?
    B.v.d.
  • of er zit er geen in, of hij is kapot. als je het met andere programma's probeert (speedfan, CPUcool) staat er dan wel wat bij? vaak is het sensor 3/4 of staat er gewoon HDD voor. welke schijf heb je?
  • Je draait geen raid array? Dan werkt het nl (vaak?) niet.
  • [quote:7019656723="Rene Z"]Ik heb net het programma HDTune geinstalleerd, maar bij de temperatuurweergave staat niets. Zit er geen sensor in mijn schijf,[/quote:7019656723] Dat zou kunnen. Maar helemaal zeker ben ik daar niet van. Want ik heb zelf een Athlon XP 1700+ met een 200 GB WDC WD2000JB-00GVA0. Daarvan toont zowel HDTune in Windows XP Home als Linux applicatie hddtemp in Ubuntu, de hardeschijf temperatuur.
    [code:1:7019656723]
    jolo@ubuntu:~$ sudo hddtemp /dev/hda
    Password:
    /dev/hda: WDC WD2000JB-00GVA0: 34°C
    [/code:1:7019656723]
    Maar in mijn andere pc een dual Pentium III 1000 Mhz met twee 80 GB WDC hardeschijven, wordt er geen temperatuur getoond van beide schijven.

    Dus heb ik even als test die twee 80 GB WDC hardeschijven (1 voor 1 als Primairy Slave) ook even geprobeerd op die Athlon XP 1700+. Maar ook dan tonen beide applicaties geen harddisk temparatuur voor die 80 GB schijven.
    [code:1:7019656723]
    jolo@ubuntu:~$ sudo hddtemp /dev/hdb
    /dev/hdb: WDC WD800BB-00CAA1: known drive, but it doesn't have a temperature sensor.
    jolo@ubuntu:~$
    [/code:1:7019656723]
    als ik die Athlon XP 1700+ uitzet (netstroom eraf), en die andere 80 GB hardeschijf plaats
    [code:1:7019656723]
    jolo@ubuntu:~$ sudo hddtemp /dev/hdb
    WARNING: Drive /dev/hdb doesn't seem to have a temperature sensor.
    WARNING: This doesn't mean it hasn't got one.
    WARNING: If you are sure it has one, please contact me (hddtemp@guzu.net).
    WARNING: See –help, –debug and –drivebase options.
    /dev/hdb: WDC WD800BB-32CCB0: no sensor
    jolo@ubuntu:~$
    [/code:1:7019656723]
    Echter volgens de info van WDC Knowledge Base, bij Search Knowledge Base, zoekwoord: [b:7019656723] sensor [/b:7019656723] heeft elke WD EIDE en Serial ATA een interne temperatuur sensor.

    [Edit] Even foutje gecorrigeerd [/Edit]
  • @ jolo: Volgens jouw verhaal zou er dus wel een sensor in moeten zitten, want ik heb een WDC WD400JB-00ENA0 (37 GB) :oops:
    Ik draai geen RAID array (het is een ATA-schijf), dus is het een soort fout in het programma?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.