Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC gaat niet meer aan!

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Beste mensen,

  gisteren wilde ik mijn pc aanzetten, maar er gebeurde niets. De hoofdschakelaar stond gewoon aan en onder de muis brandde ook gewoon het rode licht.
  Het lijkt dat de voeding in orde is, ik heb geen zekering kunnen ontdekken in de voeding, maar het lijkt dat hij gewoon stroom geeft (ook het LEDje op het moederbord brandt als de hoofschakelaar aan staat) Maar wellicht geeft hij niet genoeg amperes meer om de pc te starten.
  Ligt het nu aan het schakelaartje (moet ik nog meten met multimeter), voeding of het geheugen?

  Ik heb een Gigabyte GA8IHXP moederbord.
 • als hij hélemaal niet meer start, dus de fans gaan niet eens aan is het de voeding of het moederbord.
 • kijk even of de schakelaar nog wel goed contact maakt en probeer de pc op te starten door gewoon met een schroevedraaier de pinnetjes waar de schakelaar op is aangesloten contact te laten maken.
 • Zal ik vanavond meteen proberen.

  Wat me nog te binnen schiet:
  omdat we overgaan op internetplusbellen is ons internet bij Xs4all afgesloten.
  Het modem heb ik toen uitgezet en de netadapter uit het stopcontact gehaald. Ook de kabel van de splitter naar het modem toe had ik al losgekoppeld, alleen de 4 ethernetstekkers van de 4 pc's zaten er nog in (ook die van mijn pc).

  Omdat ik gisteren de kabel van de pc van mijn broer wilde terughalen uit het gat in de muur, moest ik noodgedwongen het netwerkstekkertje eraf knippen aan zijn kant van de muur.
  Maar alle pc's zaten nog wel op het modem aangesloten (modem was al uit), ook mijn pc die ik daarna dus niet meer aan kreeg.

  Kan het zijn dat ik daardoor kortsluiting in mijn moederbord heb veroorzaakt? (dus met het afknippen van de kabel van die andere pc die ook op een andere poort zit van het modem)

  Het lijkt mij dat wanneer het modem uit staat de 4 netwerkpoorten niet met elkaar in aanraking komen via het modem, maar ik vind het wel heel erg toevallig dat mij pc daarna niet meer aan ging (hij stond uit op dat moment, maar de muis etc werd wel gevoed, dus de hoofdschakelaar was wel aan, misschien stond de netwerkpoort van mij ook onder spanning)
 • daar zou het wel eens mee te maken kunnen hebben. Waarom heb je niet voor de zekerheid de stekker er even uit getrokken? Dat zou ik doen…
 • 't lijkt me toch wel sterk hoor.. maar is inderdaad wel heel toevallig dat het samenvalt.

  misschien is het dan een probleem met statische electriciteit. kun je nog proberen om de voeding op 0 te zetten en dan de aan-knop een half uurtje ingedrukt houden, bijvoorbeeld met een saté-prikker ertussen.
 • Ja,

  achteraf dacht ik er weer wel aan, maar ja gebeurd is gebeurd he.

  Ik zal vanavond eerst het schakelaartje even proberen en als die goed is, koop ik eerst maar een andere voeding, en als die dan nog niet werkt zal ik een nieuw moederbord moeten kopen vrees ik.

  Die LANpoort zit onboard, en als ik mijn pc uitzet, bleven toen het modem nog aan was de lampjes bij mijn poortje ook branden, dus dat zou betekenen dat die poort onder spanning staat ook nadat je pc uitgeschakeld is.

  Maar ik vindt het zo raar: vangt het modem dit soort kortsluitingen niet op dan? daar zal toch ook wel een thermische zekering in zitten?

  Ik heb een multipc modem van Alcatel (Speedtpouch 510 dacht ik)
 • tjsa…. zou wel zo netjes zijn natuurlijk.

  Maar heb je niet een andere voeding om te proberen? zo te horen heb je 4 pc's in huis, kan je niet even wisselen? Anders bestaat de kans dat je een nieuwe voeding koopt voor niets.
 • Ik heb geen voeding die ik eerst kan proberen, dus ik koop maar een nieuwe.

  Welk merk is een beetje goed en maakt niet teveel lawaai? Ik zag voedingen van Antec is dat wat?

  Tevens even vooruitlopend op als het moederbord defect blijkt te zijn:

  Is het mogelijk om het moederbord en alle onderdelen hardwarematig op elkaar aan te sluiten en waarna Windows alles opnieuw instelt (dus mijn huidige HDD met bootinstellingen overzetten?)

  Of is het beter een nieuwe hardeschijf te kopen, deze op het nieuwe moederbord aan te sluiten en dan later de hardeschijf die ik er nu op heb zitten erbij hangen en daar de bestanden vanaf halen?
  Hoe kun je trouwens dan windows eraf halen, als het besturingssyusteem op een slave-schijf zit en waarvan niet opgestart wordt? of geeft windows dan conflicten?
 • als je een nieuw moederbord koopt zal windows daar niet meer vanaf op kunnen starten, want dan vind hij de chipset niet. Je zal dus even een nieuwe installatie moeten doen.
 • Nieuwe voeding erin gezet en hij loopt weer als een tierelier!

  Ik ben blij dat het de voeding was.
 • mooi!! duimen dat hij dan nu nog een eeuwigheidje meegaat! :D
 • hopen dat het zo blijft. Had een maandje geleden iemand met een defecte voeding, nieuwe erin gezet, werkte een week, was mobo toch stuk.
 • Nou hij doet het nog steeds hoor, dus het moederbord is nog goed gelukkig!

  in ieder geval bedankt voor jullie reacties en tips.

  Webmaster, van mij mag dit topic een slotje krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.