Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe schijf van plexiglas

None
33 antwoorden
 • Ik ben toe aan wat meer schijfruimte, want 40 gig is een beetje weinig :oops:
  Mijn vraag is, of er ook harde schijven zijn die een plexiglazen bovenkant hebben.
 • voor zover ik weet niet. Ik heb wel eens afbeeldingen gezien van mensen die hem gemod hebben naar plexiglas. Ik loop ook al een tijdje rond met het idee een klein oud schijfje te kopen en het daarmee te proberen. Lijkt me tof om de leeskop te kunnen zien. Wat het betekent voor de levensduur van je disk weet ik niet.
 • je kunt het natuurlijk zelf proberen maar dan moet je het heel goed voorbereiden zodat de schijf zo kort mogelijk open is. stof is natuurlijk funest! :evil: je zou het dus eigenlijk in een steriele ruimte moeten doen..

  'k zou het dus eerst maar 's met je huidige schijfje proberen voordat je een nieuwe molt want dan krijg je echt geen garantie meer.. 8)
 • De nieuwste raptor is met een venstertje te krijgen. Geen volledige plexiglazen bovenkant, maar je kunt er wel in kijken.

  http://www.topachat.com/boutique
  essources/in/inh031/inh03101.jpg
 • Die ziet er mooi uit! Kijk maar uit als je aan een harde schijf gaat rommelen, zelf heb ik voor de gein eens een oude ff open gehad, daarna weer dicht gedaan, en daarna testte ik em uit. Toen kon hij niet meer van de schijf lezen, wat bleek, een minuscuul stofje wat ertussen was gekomen, en dat had aardig wat krassen op de schijf veroorzaakt. :wink: De harde schijven worden in de fabriek ook in een steriele ruimte geproduceerd, waar geen stof enzovoorts bij kan komen.
 • In ieder geval bedankt, maar een raptor gaat het denk ik niet worden. Het raampje is wat te klein, en om die schijven te slopen…

  Hebben jullie nog een idee om hem zo kort mogelijk open te hebben, en om hem makkelijk open te krijgen? Ik heb een keer een echte 2 gig schijf gesloopt, maar die moest nogal hardhandig worden opengemaakt :P
 • Meestal zit de plaat aan de bovenkant vast met een schroef of 6. Waarvan een paar onder een sticker kunnen zitten. Sowiezo raad ik het aan om het in een ruimte te doen waar zo min mogelijk stof en vocht is. Ik zou het wel eerst proberen met een oude schijf, om het alvast ff door te krijgen ;).

  Tussen de plaat en de 'wanden' zit ook rubber, om de schijf luchtdicht te houden, dat kan soms wat plakken, dus voorzichtig met loshalen.
 • Bij de schijf waar ik het eerst op had "geoefend" plakte die rand heel erg: Ik moest er een schroevendraaier tussen steken om hem open te krijgen. Is daar geen betere manier voor?
 • ik heb een Maxtor 80 G gesloopt bij zo'n actie. kreeg dat 'dakje' er werkelijk niet af, zonderg 'grof geweld'. om wat voor schijf gaat het precies?
 • inderdaad, die rubberlaag er tussen is meestal klevend. Ik moet er ook meerdere schroevendraaiers tussen steken om hem los te krijgen(schijf was al stuk). Ik raad je aan via marktplaats een 2-4GB oudje te kopen voor 5 piek en die eerst eens te slopen om te testen.
 • En doe dat wel in een absoluut stofvrije ruimte. Anders is hij echt naar de filistijnen. Maar waarom zou je de binnenkant willen zien :D
 • [quote:1a6b2a5b7b="Prin0096"]En doe dat wel in een absoluut stofvrije ruimte. Anders is hij echt naar de filistijnen. Maar waarom zou je de binnenkant willen zien :D[/quote:1a6b2a5b7b]

  Het is toch grappig om die lees/schrijfkop heen en weer te zien gaan? :P
 • De raptor zou ik ook niet modden, maar gewoon gebruiken.

  Het is toch niet bij alle schijven hetzelfde. Ik heb ook wel eens een oude gesloopt, die na het losschroeven gewoon open ging. Zat een een rubber randje in een sleuf rondom.

  Er is genoeg info te vinden. Misschien heb je hier wat aan:

  http://www.overclockers.com/tips821/
  http://www.techangel.co.uk/articles/hdwindow/

  Of zelf verder zoeken:
  http://www.google.com/search?q=harddisk+window+mod
 • [quote:fcba8e99af="M Z"]Het is toch grappig om die lees/schrijfkop heen en weer te zien gaan? :P[/quote:fcba8e99af]
  Nee hoor. Ik vind er geen drol aan. Ik heb talloze HDA's heen en weer zien gaan, dus van mij mag hij dicht blijven.
  Bovendien is het risico veel te groot om zo'n ding open te halen.
 • [quote:bc738fbb08="M Z"][quote:bc738fbb08="Prin0096"]En doe dat wel in een absoluut stofvrije ruimte. Anders is hij echt naar de filistijnen. Maar waarom zou je de binnenkant willen zien :D[/quote:bc738fbb08]

  Het is toch grappig om die lees/schrijfkop heen en weer te zien gaan? :P[/quote:bc738fbb08]

  zie je dat dan in een dichte kast?
 • [quote:30cf68a8d5="fabstar81"]zie je dat dan in een dichte kast?[/quote:30cf68a8d5]
  In een dichte kast niet nee, maar die kast van Rene is deels van plexiglas.
 • Mijn avatar is mijn pc :wink:
 • Ik heb net een "slachtoffer" gehaald, en de pagina's die Gerben heeft gegeven doorgelezen. Maar bij de schijf die ik heb zie je de "vorm van de schijf" er dus uit komen, je weet denk ik wel wat ik bedoel. Alleen is dit best ver: 2-3 mm. Is dit gedaan voor de looks, of moet ik het plexiglas ook 2-3 mm verhogen?
  B.v.d.
 • zou ik voor de zekerheid wel doen.

  Heb je een oud schijfje of een nieuw model?

  Ik zat net te denken, het is natuurlijk makkelijker als je 2 schijven hebt, en dan de 1 opoffert. Die maak je open, en je maakt het kapje precies pas. Dan maak je op een stofvrije plek de ander ook open, en vervang je hem snel voor het andere kapje.

  Eis is natuurlijk wel dat je 2 identieke schijven hebt, wil het passen.
 • Ik denk inderdaat dat het beter is om hem gewoon op te hogen. Ik heb geen identieke schijf, maar ik probeer het wel hier mee. Ik laat nog wel horen als ik klaar ben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.