Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kunnen fabrikanten de levensduur vooraf bepalen?

Eddy van Wuyckhuyse
4 antwoorden
 • Vaak je kom je op een forum of een andere help-site opmerkingen tegen als "je videokaart zal wel naar de haaien zijn" of "volgens mij heeft het geheugen zijn beste tijd gehad". Toch zitten deze componenten dan al jaren gewoon op hun plaats op het moederbord - ook al zo'n onderdeel dat van het ene op het andere moment kan staken. Wordt er ook in de hardware industrie bezuinigd op onderdelen of is het juist de bedoeling dat er na een aantal jaren een nieuwe kaart moet worden aangeschaft?
 • Ik denk niet dat je dat zo kunt stellen. Maar dergelijke apparatuur zal zeker niet worden overgedimensioneerd zoals dat met professionele zaken wel gebeurt. Want daar wordt door de klant gewoon een hoge mtbf-factor gevraagd, en daar hangt dan ook een prijskaartje aan.

  Met de categorie elektronica waar we het hier over hebben is dat niet aan de orde, dus het is maar net hoe het uitvalt.
  Wat met deze categorie spullen veel meer het geval is, en daar moeten ze het ook van hebben, is dat alles op dit gebied binnen de kortste keren niet meer voldoet aan de snelheidseisen van nieuwe spelletjes, althans dat probeert men de klant wijs te maken. En die klant gelooft dat ook nog, en schaft nieuwe spullen aan ver voordat ze versleten zijn. Volgens mij spelen de hard- en softwaremakers dáár elkaar de bal toe.
 • Ja ik geloof het wel.
  Kijk maar naar b.v. Asus altijd gauw de koelertjes kapot!!!
  En van dat soort dingen weten ze precies hoe lang ze meegaan!
  Vreemd he?
  gr
  HDL
 • [quote:fb35aa6fe9="HDl"]Ja ik geloof het wel.
  Kijk maar naar b.v. Asus altijd gauw de koelertjes kapot!!!
  En van dat soort dingen weten ze precies hoe lang ze meegaan!
  Vreemd he?
  gr
  HDL[/quote:fb35aa6fe9]

  dat is gewoon kennis hebben van de kwaliteit van je producten, weten hoelang het duurt voordat het versleten is (uit ervaring)

  Maar toch geloof ik ook wel dat ze de levensduur soort van kunnen bepalen. Met een beetje kennis van hoe snel alles 'verslijt' kan je zoiets wel doen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.