Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ctrl x en ctrl v werkt ineens niet meer

Eddy van Wuyckhuyse
18 antwoorden
 • Je blijft je toch verbazen!
  Van het ene op het andere moment (kan echt niet bedenken, wat er veranderd zou kunnen zijn), kan ik niet meer tekst knippen en plakken in willekeurige documenten. Normaal gesproken kon ik ergens een tekst tegenkomen, met de muis selecteren en dan of wel met rechterknop muis (kopieren) of met ctrl c de tekst kopieren en dan in een willekeurig programma (e-mail of word) gewoon plakken. En ineens gaat dat niet meer.
  Iemand een tip? :-?
 • Na rebooten ook nog? Heb het ook wel meegemaakt, en dan is het na rebooten wel weer ok.
 • Helaas, ook na rebooten nog hetzelfde probleem
 • misschien een tijdelijke oplossing.. doe dan anders gewoon in de menubalk ->bewerken-> knippen /plakken..

  Kijk ook of je toetsenbord goed ingesteld staat en probeer de toetsencombinatie crtl+shift, en daarna nog een te plakken/knippen met hotkeys..
 • dat is het ook niet.
  raar probleem, hè
 • was dat niet iets met toegankelijkheid en vijf keer op de linker shift toets drukken…?
 • Dat gaat over de zogenaamde plaktoetsen, waarbij je meedere toetsen in 1x kunt gebruiken. Lijkt er wel op, maar is net iets anders…
 • volgens http://support.microsoft.com/kb/301583/nl zou ik toch in de goede richting moeten zitten….:
  Sommige sneltoetsen werken niet als de optie Plaktoetsen in Toegankelijkheidsopties is ingeschakeld
 • Sorry, lijkt er meer op, dan ik dacht.
  Heb het allemaal geprobeerd. Sneltoetsen inschakelen, weer uitschakelen. Geen verschil. Als ik met rechtermuisknop kopieren intoets en dan in een document wil plakken, is plakken grijs (dus niet te gebruiken)
 • googlend met <i cannot copy paste> kom ik vooral op aanbevelingen om de zaak grondig te scannen op virussen en malware, en deze tip:

  run SFC /scannow from start>run…and have your XP disc ready…
  Somebody is missing some system files

  kom je niet verder geef dan eens aan wat voor systeem je gebruikt, wanneer/inwelkprogramma het zich voordoet, enzo.
 • bedankt. Ik ga het vanavond direct proberen.
  Ik hou je op de hoogte.
 • Waarschijnlijk heb je een programma geinstalleerd, die de sneltoetsen een andere functie heeft toegewezen.

  Start eens op in veilige modus en probeer het dan nog eens een keer.
 • Ik begrijp het, als jullie de moed opgeven, maar nee… opstarten in veilige modus heeft ook niets opgeleverd.
  Heb nog sfc /scannow geprobeerd, de windows xp disc is een uur bezig geweest met het controleren van veiligheidsbestanden etc. maar er is sindsdien niets veranderd.
  Ik werk met XP Home, SP2. In Word en e-mail (Eudora) op zich werken de toets-combinaties wel, maar tot nu toe kon ik ook gewoon teksten of plaatjes van bijv. een website of vanuit deze tekst gewoon kopieren naar verderop of naar een Word-document of in een e-mailtje plakken en dat werkt dus om de 1 of andere rare reden niet meer. Zelfs als ik in dit bericht een stukje tekst selecteer, kopieer en daarna plak, gebeurt er niks. Nou ja, het is niet echt van levensbelang of wereldschokkend, het is jammer, dat het niet meer kan
 • wellicht zit dan ie6 je in de weg:
  extra - internetopties - tabblad beveiliging - knop aangepast niveau -
  optie "bestanden verplaatsen met slepen/neerzetten of kopiëren/plakken".
 • Ik heb iets vergelijkbaars: zodra ik na Ctrl-c een andere toets heb ingedrukt (bijv. de pijltjes) dan wordt met Ctrl-v een printscreen-plaatje geplaatst…

  Vreemd genoeg werkt het alleen op mijn (beide) laptops (Sony Vaio, oudje, en een nieuwe FS Amilo).

  Herkenbaar?
 • Het begint wat op een raadsel te lijken, alleen ken ik het antwoord niet en kan ik ook niet achter in het blad kijken voor de oplossing.
  IE6 gebruik ik - op uitzonderingen na - niet, wel Firefox. Heb wel ff gecheckt bij IE6 naar de door jou genoemde optie, Derk, maar dat stond aangevinkt. En mbt Mennie: dat probleem herken ik (helaas) niet.
 • we weten nu in elk geval wanneer het zich voordoet, en dat heeft kennelijk een link met firefox!

  hier meldt iemand dat knippen en plakken het weer doet:
  http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=7067&sid=116bd555b86cfdce0c4b0f9e5cc9744d
 • Valse bingo, of wel we zijn op de goede weg, maar we, althans ik, zijn er nog niet helemaal. Heb inderdaad n.a.v. die topics de malware verwijderd. Nu kan ik al wel teksten kopieren vanuit e-mail naar bijv. dit bericht, maar nog niet binnen dit bericht. Zal toch te maken hebben met nog meer spyware.
  Ben nu ff paar daagjes weg, maar zal er volgende week eens hitman op los laten. Noem me naief, maar ben toch wel een beetje geschokt door het feit, dat dit soort ellende ook bij Firefox is binnengedrongen, maar begrijp uit de topics ook dat het niet zozeer aan Ff ligt als wel aan het feit dat het via XP zelf gebeurt.

  Update: heb zojuist Firefox hernoemd als Firefox1 en de problemen zijn opgelost! Betekent waarschijnlijk wel, dat het niet permanent zal zijn, dus mijn voorgenomen check via hitman plan ik maar gewoon in voor komende week.
  Iedereen enorm bedankt voor alle hulp en het meedenken. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.