Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ntfs partitie zonder gegevens verlies mogelijk?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb een maxtor onetouch 120Gb externe usb schijf. Die deed het goed. Ik heb er een backup mee gemaakt en gecontroleerd of ik gegevens kon restoren. werkte mooi. Vervolgens heb ik de schijf losgehaald en daarna wordt het ding (althans de partitie) niet meer herkend, door geen enkele pc.
  Bij computerbeheer schijven staat de schijf wel met de goede hoeveelheid GB maar ook met de mededeling "niet toegewezen"
  (XP SP2)
  Verschillende PC's geprobeerd, overal hetzelfde probleem.
  Nu lijkt het erop dat ik wel weer een ntfs partitie kan aanbrengen, maar ik vrees dat ik dan al m'n gegevens (en dus m'n backup die ik nodig heb!) kwijt ben.
  Snapt iemand wat er is gebeurd waardoor de partitie verdwenen is? Als ik een partitie aanbreng zijn dan m'n gegevens inderdaad weg of bestaat de mogelijkheid dat de gegevens dan toch beschikbara worden?
  (Ik heb het programma getdataback erop los gelaten, maar dat lijkt ook niets te vinden)
 • Ik zou de schijf uit de behuizing halen, aansluiten op de passende connector in de pc en er nog eens naar kijken. Geheel niets schrijven/veranderen op de schijf.
 • Dat heb ik gedaan. Het beeld veranderd niet, althans de pc ziet nu een harde schijf intern die niet is toegewezen…
  Tips?
 • Het is duidelijk dat je PM (Partition Magic) welke versie dan ook niet hebt. Zie daar eens de hand op te leggen en kijk eens of je HD dan is te benaderen. Me dunkt: Baat het niet, dan schaadt het niet….
  MVG perloc
 • [quote:de81cd1103="haveka"]Nu lijkt het erop dat ik wel weer een ntfs partitie kan aanbrengen, maar ik vrees dat ik dan al m'n gegevens (en dus m'n backup die ik nodig heb!) kwijt ben.[/quote:de81cd1103] Check deze discussie over hdd plotseling niet te bereiken.
 • Zie eens de nieuwste Knoppix versie te pakken te krijgen.
  Deze ziet vaak meer dan XP. Vraag me niet waarom, maar het is zo. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.