Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf niet meer zichtbaar

Anoniem
Wiep Corbier
10 antwoorden
 • Ik heb twee externe harde schijven gekocht. Ze zijn natuurlijk usb 2.0.

  Nu heb ik twee computers dus op beide één erbij.
  Echter, mijn ene computer heeft alleen usb1.0. Geen probleem, dan duurt het even iets langer (even iets langer viel vies tegen, alles duurde veel langer)

  Maar nadat ik de schijven gewisseld had per computer zag ik mijn externe schijf niet meer terug bij mijn hardware.

  Nu kan ik het dus niet meer benaderen. Toch heeft het gewerkt en was de schijf zichtbaar. Ik heb er zelfs 100 gig aan video op gezet.

  Hoe nu dit aan te pakken?
 • [quote:1014c4d70d="Wiep Corbier"] Ik heb twee externe harde schijven gekocht. Ze zijn natuurlijk usb 2.0. (..) Maar nadat ik de schijven gewisseld had per computer zag ik mijn externe schijf niet meer terug bij mijn hardware.[/quote:1014c4d70d] Windows XP met Service Pack 2? En via Hardware veilig verwijderen? Dus je ziet je externe hardeschijf niet meer in Apparaatbeheer? Zou je deze eventueel uit die externe behuizing kunnen halen, om deze in 1 van je pc's te zien of de BIOS 'm nog wel detecteert. Zodat deze getest kan worden door de diagnostische software van de fabrikant.
 • Schijf mankeert niets aan. En als je mijn verhaal goed leest…hij was gewoon zichtbaar maar een paar minuten later niet meer.

  Ik denk dat ik gewoon een usb 2.0 kaart koop.
 • [quote:a6b6a8daec="Wiep Corbier"] Schijf mankeert niets aan. En als je mijn verhaal goed leest…hij was gewoon zichtbaar maar een paar minuten later niet meer. [/quote:a6b6a8daec] Maar je had er ook niet bij vermeld of die externe hardeschijf nog wel werkt op de andere pc. En of het lampje van die externe hardeschijf nog wel brand.
 • Yep, alles werkt prima op een andere computer.

  Dus, eerst had ik de schijf aangesloten en vond Windows het. Daarna op een andere computer gezet, werkte ook prima. Toen weer terug en niet meer 'gezien' door die eerste computer.

  Sorry als ik wat onduidelijk was.

  Oja, zoals gemeld, ik heb twee harde schijven gekocht. Allebei extern en identiek aan elkaar. Beide zijn niet meer zichtbaar op de eerste computer met usb 1.0.

  Dus …als je een oplossing weet? Graag.
 • [quote:3ab1020563="Wiep Corbier"] Oja, zoals gemeld, ik heb twee harde schijven gekocht. Allebei extern en identiek aan elkaar. Beide zijn niet meer zichtbaar op de eerste computer met usb 1.0. [/quote:3ab1020563] Dan zou dat aan die usb 1.0 aansluiting kunnen liggen. Of heb je andere usb apparaten zoals een usb muis, die er nog wel op werken?

  Zelf heb ik ook nog een oude pc (Pentium2) waarvan de usb 1,0 niet meer goed werkt. Hoewel bij mij werken nog wel de usb apparaten, die een eigen voeding-adapter hebben. Een mogelijk oplossing heb je zelf al gegeven. Een usb 2.0 kaart is sowieso aan te raden voor een externe usb 2.0 hardeschijf.
 • [quote:7bd318ff21]Een usb 2.0 kaart is sowieso aan te raden voor een externe usb 2.0 hardeschijf.[/quote:7bd318ff21]

  Ik denk dat ik dat gewoon doe. Ben ik voor een tientje klaar. :lol:
 • Dat werd dus 15 euro.

  Nieuws kaart ingeplugd, cd-rom > installeren, Niets-noppes-nada. :evil:
 • Plug hem eens in en kijk eens via configuratiescherm >>> `Systeembeheer >>> Computerbeheer >>> Opslag >>> schijfbeheer of hij hem daar wel vind en wat voor stationletter hij heeft.

  Ziet windows hem ook niet via systeem >>> Hardware?
  misschien met een vraagteken of uitroep teken.
  Dan gewoon verwijderen (software matig) en weer onieuw opstarten.
 • Nope, dit had ik allemaal al geprobeerd. Hij ziet nergens iets.

  Ik denk dat ik van het weekend de hele computer maar eens opnieuw installeer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.