Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

dual channel geheugen

6 antwoorden
  • een vriend van mij heeft deze opstelling: mobo: asus a8r32mvp geheugen: 2 x 1024 Mb Corsair cmx1024 2 x 512 Mb Kingston kgr400 Ik heb een beetje mijn twijfels of dit nu wel in dual channel kan draaien. Ook had ik gehoord dat 4 x 512 Mb niet lekker werkt. Wat is nu wel of niet waar over dual channel?
  • Voor dualchannel moet je geheugen in paren van 2 identike modules in je pc zitten. Ook moeten ze dualchannel ondersteunen, ook het mobo. Nu heb ik zelf geen ervaring met dualchannel, maar volgens mij werkt het zo wel.
  • Ik heb zelf ook dual-channel en ik heb geen klachten. Ik heb 4 reepjes van 256mb, waarvan er 2 van Dane-Elec zijn en 2 van TwinMos. Werkt al een hele tijd zonder problemen samen op mn ASUS P4P800E DeLuxe. ;)
  • Het zou opzich wel moeten kunnen werken zolang je in elk kanaal 1 kingston en 1 corsair strookje stopt. Maar ook al werkt dual channel, dat wil nog niet zeggen dat het goed en foutloos werkt, als je 2 verschillende soorten geheugen bij elkaar doet wil dat wel eens fouten geven omdat de strookjes niet goed samenwerken.
  • en wat zijn nou de feiten over 4x 512 Mb van hetzelfde merk? btw, ik heb een asus a8n-e
  • Die vriend kan toch zien met een tooltje als Everest of dat nu in dual channel draait? Wat betreft het niet lekker werken, da's bij Athlon64's het probleem van de op de CPU geintegreerde geheugencontroller. Deze kan met 4 modules in de meeste gevallen geen T1 command aan, alleen T2. Dit presteert ietsje slechter, maar merkbaar is het alleen als je het echt gaat meten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.