Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hardeschijf locked????

6 antwoorden
  • Ik heb net een nieuwe 20gb hardeschijf aangesloten en hij wordt meteen herkent. Lekker denk ik dan maar... hij laat alleen maar ongeveer 4.5gb zien. Aan die andere 15gb kan ik niet aankomen. Is er misschien iemand die een idee heeft waarmee ik die andere 15gb ook kan gebruiken?
  • niet toevallig de jumpers zo staan dat hij maar een deel van de sectoren gebruikt?
  • Bij mij werdt dit eerst veroorzaakt door de verkeerde master/slave instellingen.
  • Denk het niet, heb geprobeerd de jumpers enzo te veranderen maar hoe ik ze ook plaats het maakt geen verschil. Als ik naar computerbeheer ga en dan naar schijfbeheer dan zie ik die andere 15.4 gb wel maar kan ik er niks mee doen. Elke keer dat ik er iets mee probeer te doen geeft hij mij een error en zegt ie dat er een internal fout is opgetreden.
  • Wat tinus89 aangeeft is het meest logische. Je kunt met jumpers een beperking tot 4,3 GB maken maar dat kan dus alleen met oudere harde schijven. Hoewel het dan niet logisch is dat je de rest van schijf nog wel kunt zien. Je schrijft dat je een nieuwe 20 GB schijf hebt. Moet je dat lezen als nieuw uit de doos of is hij al gebruikt? In dat laatste geval is het niet ondenkbaar dat er een diskmaster programma in de weg zit, dat in het verleden is geinstalleerd. Dat zou op zich geen problemen hoeven geven maar het kan wel. Opnieuw formatteren en partioneren is dan een optie. Helpt dat niet, dan kun je bij de fabrikant van de harddisk diagnostische tools downloaden om de staat van de harddisk te bekijken want misschien zijn er wel problemen.
  • De hardeschijf is van mijn oude computer die nu op de vuilnisbelt ligt dus daar kan ik hem ook niet meer testen. Ik ben aan het proberen geweest om hem te partitioneren maar hij laat me gewoon helemaal niet in die andere 15.6 ofzo. Ik zie het wel staan maar ze zijn grijs. Ook bij de beschrijving van de hardeschijf in de device manager zegt dat hij 20 is. Wel ik zal eens gaan kijken voor diagnostice tools downloaden van de website maar ik vind het toch een beetje raar. Ik heb de jumpers nu totaal weg gehaald en het veranderd niks. Misschien is er op een of andere manier een programma opgezet die een deel van de hardeschijf beschermd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.