Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB-probleem: poortcrash bij kopie bestanden naar USB-stick

Anoniem
wateengedoe2
6 antwoorden
 • [b:8c6cf70698]edit 7 juni[/b:8c6cf70698] De USB-poorten van mijn computer crashen als ik er een USB-stick aanhang en daar iets naar probeer te kopiëren. Eén bestand per keer gaat soms goed, maar vaak ook niet. Bij meerdere bestanden loopt hij geheid vast. Inmiddels weet ik, dat het niets met mijn pas aangeschafte MP3-spelertje heeft te maken maar met mijn computer - het gebeurt nl. eveneens bij mijn digitale camera (alleen als ik ernaar kopieer en niet als ik er foto's afhaal) en bij een gewoon USB-stickje.

  Ik heb een Pentium III met Win2000, en ik heb er ook een Wacom graphire tablet bij.

  [i:8c6cf70698][b:8c6cf70698]oorspronkelijk bericht[/b:8c6cf70698] Vandaag een MP3-spelertje binnengekregen, maar het is vooralsnog geen succes. Mijn computer herkent hem als removable disk wanneer ik hem met USB aansluit. Ook het verplaatsen en weghalen van bestanden op de MP3-speler is geen probleem. Even getest of ik een nieuw bestand erop kon aanmaken: ook geen probleem. Maar telkens als ik probeer om MP3s van mijn HD naar de MP3-speler te kopiëren, crasht die.

  Mijn Wacom muispentablet crasht tegelijkertijd met de MP3-speler, daarom dacht ik dat het misschien daardoor kwam. Maar herstarten zonder de muispen helpt ook niet (natuurlijk heb ik de driver niet gedeïnstalleerd - maar alleen de Wacompen losgekoppeld).

  Mijn computer heeft Windows 2000 en de MP3-speler is een Cowon I Audio G3 512 MB.

  Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen? Alvast bedankt![/i:8c6cf70698]
 • Nog eens geprobeerd en het blijkt dat ik wel dingen 1 voor 1 kan kopiëren, maar zodra ik meerdere MP3s tegelijk erheen sleep, loopt het weer vast (alles met USB = in de praktijk bij mij de MP3-speler en de Wacom-pen). Iemand enig idee?

  Fijne Pinksterdagen allemaal! :)
 • firmware al eens geupdate?
 • meestal zit bij een mp3speler een cd'tje met software, misschien moet je dat even proberen. (als je dat nog niet had gedaan)
 • Of surfen naar de site van de fabrikant voor de nieuwste drivers/firmware.

  EDIT: Dit moet 'm zijn

  http://global.cowon.com/download/file/cowon_program/iAUDIOG3_firm/iAUDIO_G3_1_58_Beta1.zip

  En de laatste stabiele versie:

  http://global.cowon.com/download/file/cowon_program/iAUDIOG3_firm/iAUDIO_G3_1_55e.zip
 • Op de CD bij de MP3-speler zit alleen een driver voor Win98. Het lijkt een probleem met mijn computer te zijn en niet met de MP3-speler. Mijn fotocamera, waar eerst nooit een probleem mee was, geeft nu hetzelfde probleem! Help! :o :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.