Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf niet herkent

Anoniem
Rumaro
4 antwoorden
 • Misschien dat de schijfletter niet toegekend kan worden omdat je nog een ander USB apparaat gebruikt zoals een usb stick?

  Je kan bij Control Panel -> Administrative Tools –> Computer Management –> Disk Management de Schijfletter die wordt toegekend aan je HD veranderen naar een letter die niet vaak gebruikt wordt zoals Q of P ofzo..
 • Ik heb een externe harde schijf van LaCie (er zit een Seagate harde schijf in met 250 GB), en deze schijf wordt de ene keer wel en de andere keer niet herkent door windows xp.
  Het geluidje dat standaard wordt afgespeeld bij het aansluiten van een apparat is wel te horen, maar de harde schijf is niet in verkenner en andere programma's te vinden, ook niet als ik de schijf aan of uit zet.
  Het vreemde is dat meestal enkele uren later de schijf wel weer herkent wordt. Het ligt voorzover ik weet niet aan de USB kabel, want ik heb er twee uitgeprobeerd en beide keren deed de schijf het niet.

  Als de harde schijf eenmaal aanstaat, komt windows vaak met een melding dat "de uitgestelde schijfbewerking is mislukt" (of zoiets).
  Weet iemand wat ik hier aan kan doen? De harde schijf staat vol met kostbare data, en er staat teveel op om te back-uppen.
 • En dit is altijd al zo geweest? Als het kostbare data is, zou ik 't er toch maar ff backuppen, ook al is het waarschijnlijk "slechts" een verbindingsprobleem, maar just to be sure. Werkt het op een andere pc wel? Al een andere USB hub geprobeerd (tenzij je er maar 1 hebt natuurlijk)?
 • [quote:c55beee0dc="ominous"]Misschien dat de schijfletter niet toegekend kan worden omdat je nog een ander USB apparaat gebruikt zoals een usb stick?[/quote:c55beee0dc]
  Dan kent Windows gewoon de volgende vrije letter toe, dat is Windows, neit de HD die dat bepaalt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.