Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Plastic laten glijden

5 antwoorden
  • Voor het verwijderen van de accu van mijn Tecra 8000 laptop moet er een afdekking verschoven worden. Dit gaat vaak heel moeilijk. Regelmatig breek ik er een nagel op. Hetzelfde probleem dit zich ook voor bij het verschuiven van het afdekkapje van het batterijcompartiment van een telefoon. Plastic schuift klaarblijkelijk niet makkelijk over plastic. Hoe dit te verbeteren? Zeepsop? Kruipolie?
  • Je kan ook iets plakken op het afdekklepje. Ietst stroefs. Bijvoorbeeld van Tesa hebben ze van die kleine rubber dobjes die je er mischien onder kan plakken.
  • Het is mij niet duidelijk wat u bedoelt. Het gaat over twee vlakken die niet soepel over elkaar glijden. Er zitten al ribbels op een vlak om een zekere grip erop te krijgen. Vaak is er toch geen beweging in te krijgen. Ergens een dopje op plakken kan ik niet zo direkt visualiseren.
  • [quote:8324db31f1="ldej24"]Het is mij niet duidelijk wat u bedoelt. Het gaat over twee vlakken die niet soepel over elkaar glijden. Er zitten al ribbels op een vlak om een zekere grip erop te krijgen. Vaak is er toch geen beweging in te krijgen. Ergens een dopje op plakken kan ik niet zo direkt visualiseren.[/quote:8324db31f1] Zie het heb het verkeerd begrepen.
  • Siliconenspray wellicht? Je zou ook nog eens een kaars kunnen proberen. Even wrijven op de oppervlakken, brengt een laagje parafine/stearine aan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.