Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

overzetten muziek van LP naar CD of DVD

None
7 antwoorden
 • L.S.
  Hoe krijg ik dat voor elkaar?
  Bij voorbaat dank voor evt. reactie
  Vr.gr. Henk Hegeman
 • Kan je zo doen

  http://www.aacc.nl/shareware/beschrijvingen/F14243_LP_naar_CD.html

  http://www.twente.hccnet.nl/tips1a.php
 • [quote:0ac16f9dbc]Wanneer de platenspeler nog aangesloten kan worden op de PHONO-ingang van de audioset (bij veel moderne sets ontbreekt die aansluiting) sluiten we de versterker aan op de geluidskaart.[/quote:0ac16f9dbc]
  De versterker aansluiten op de geluidskaart? Versterkers hebben toch geen normale line-out, alleen een line-in, of heb ik het verkeerd?
 • Het kan wel als het opname programma de "Riaa" correctie tijdens of na de opname uitvoert. Alleen, het pickup element moet met een bepaalde weerstand en capaciteit worden afgesloten. De kabel van het element naar bv de computer, mag daarom niet te lang zijn (< 2m?). Het is de vraag of de lijn ingang aan die eisen voldoet. Anderzijds, wanneer de oplossing voldoet, dan is het verder ook in orde. Mijn voorkeur is om toch een aparte versterker te gebruiken.
 • De versterker aansluiten op de geluidskaart? Versterkers hebben toch geen normale line-out, alleen een line-in, of heb ik het verkeerd?
  ik ken eigenlijk geen versterkers waarop je niet een recorder kan aansluiten. dus line out op de versterker = record aansluiting.
 • Ja en nee. Een goede versterker heeft vaak wel een line-out (uitgangsniveau normaliter 1V, 0dB) niveau. Wanneer die eindversterkers bevat, vrijwel nooit). De rec-out is ook een line out en kan dus ook worden gebruikt (uitgangsniveau normaliter 100mV). Een MD pickup element doet pakweg 2-5mV over 47kOhm. Een "lijn" ingang op de computer kan wel wat hebben, voorkom oversturing, dat is fataal voor het eindresultaat (te veel vervorming). Dat geldt ook voor een te laag signaal (dan te veel ruis). Het goed aansluiten is vaak best wel wat werk, soms geen signaal, soms teveel brom. Het blijft een gepuzzel.
 • Heeft je versterker een koptelefoon-ingang? Dat is feitelijk een uitgang en kun je prima als zodanig gebruiken. Kabel met aan ene kant 6,3mm (stereo) jackplug in de koptelefooningang van je versterker en aan de andere kant van de kabel een 3,5mm (stereo) jackplug die je in de ingang van de geluidskaart van je computer prikt. Succes ermee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.