Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Marvell van Asus A8V de luxe weigert te werken

6 antwoorden
  • Best forum Na de herinstallatie van Windows xp op op bovengenoemd moederbord wil de interne netwerkkaart niet werken. Lan staat aan in de BIOS Zowel de Marvell Yukon driver van de CD (Asus A8V d.l.) als die van de fabrikant gedraaid zonder effect. In Apparaatbeheer staat een geel vraagteken die heet Ethernet Controler. Bij het opstarten zegt Windows dat er nieuwe hardware gevonden is, ik kies voor annuleren want de driver is een .EXE bestand. Alle andere drivers zijn geladen zonder problemen, 4 in 1, realtec, Via raid. Uninstalleren en opnieuw installeren het werkt niet. BIOS is de laatste versie. Wat ik ook wel eens doe is de Wizzard in de .INF map laten kijken van de oude installatie, ook dit werkt niet. Geen software gevonden voor de hardware. Toen ik vorig jaar deze computer voor het eerst ingebruik nam was er geen enkel probleem met deze driver. Wie weet raad? Jack Marotick
  • Tja, ook de aansluiting van de LAN op het moederbord is een klein stukje electronica en ik heb het vermoeden dat deze misschien stuk is. Heb je het ook met een andere netwerkkabel geprobeerd? Of misschien heb je een LAN tester. En wat zegt de device manager erover? Staat er geen uitroepteken of misschien een kruisje er doorheen?
  • Chipset drivers wel aanwezig?
  • [quote:2c9de24f65="gerben"]Chipset drivers wel aanwezig?[/quote:2c9de24f65] De chipset zit toch in de 4 in 1 of vergis ik me? Onder apparaatbeheer heb ik geen gele uitroeptekens of rode kruizen allen de Ethernet is dus met een geel uitroepteken. Omdat ik door wil heb ik een LAN kaartje gekocht van SMC. Die installeerd prima maar DHCP geeft telkens een IP adres buiten mijn netwerbereik. Alles in mijn netwerk wordt door DHCP uitgedeeld in de range van 192.168 maar dit kaartje krijgt of neemt 169.145.47.27 De Installatie heb ik gedaan van een Dell cd omdat daar servicepack 2 inzit. Op dit moment boots ik de oude installatie maar na, maar dan moet ik wel 2 cd's draaien. Ben benieuwd of dit werkt. Jack Marotick
  • bij mijn ASUS K8V SE Deluxe moest ik eerst de 4 in 1 driver installeren, en daarna nog een aparte driver voor de lan. Dit koste veel moeite, omdat hij vanaf cd niet de installatie wilde starten. Uiteindelijk heb ik het wel op kunnen lossen. Er moest bij mij dus nog een extra driver geinstalleerd worden voor de LANl.
  • Chipset drivers zitten inderdaad in de 4-in-1. Dat 169 nummer is geen uitgedeeld ip, maar of een ip van de dhcp server, of een nummer wat windows zichzelf toekent. Blijkbaar gaat er toch iets mis in de communicatie. Zit er geen firewall in de weg?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.