Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

behuizing dvd brander

Anoniem
Han Weggelaar
6 antwoorden
 • Ik heb een sweex behuizing gekocht voor een ASUS dvd brander. Ik kan namelijk in mijn computer, design model van Compaq, geen twee 5,25" apparaten kwijt.
  Die Sweex werkt voor geen meter :cry: . Het is een waardeloos ding. Ik heb ook nog een externe harde schijf. Daar heb ik de connectors van gebruikt op de brander en toen deed hij het perfect.
  Ik ben dus op zoek naar een goede externe behuizing voor een dvd brander. Wie kan mij iets adviseren, het liefst uit ervaring.
  Op tweakers.net heb ik er een aantal gevonden, maar dat is voor mij alleen maar een prijsindicatie.
 • wat werkt er niet dan? Mischien even de jumper op het apparaat verplaatsen…
 • [quote:55a517052c="koenie12345"]wat werkt er niet dan? Mischien even de jumper op het apparaat verplaatsen…[/quote:55a517052c]

  Ik ben inderdaad ietwat onvolledig geweest.
  Op de printplaat (connectoren voor ide en usb conversie) zit geen jumper. Ik heb de brander zowel op master als cable select uitgeprobeerd. De brander kan maximaal 32X branden. Ik gebruik schijfjes die 52X gebrand kunnen worden. Ruim voldoende marge lijkt me.
  Als ik een schijfje kopieer geeft hij wel aan dat hij het op de max snelheid doet, alleen dan stopt hij er na een hele korte tijd mee. Gevolg, schijfje niet geheel gebrand. Dat gebeurde ook met losse data branden vanaf de computer. Alleen als ik hem op 2X zet (softwarematig met Nero) dan doet hij het wel. Maar dan duurt het kopieren van een schijf een kwartier! En dan praat ik over een cd. Ik ben ook bezig met het omzetten van videobanden naar dvd. Ik heb niet zoveel zin om daar heeeeeeel lang over het branden te doen.
  Zoals ik al beschreef heb ik ook een andere connector gebruikt. Toen ging het dus perfect, met de volle snelheid. Het lijkt wel of de data 'geremd' worden op het printplaatje. Ik heb deze behuizing al een keer omgeruild, omdat de eerste het zelfde probleem had. Ik liet het de tweede keer maar zitten, omdat de verhouding met de winkelier er niet beter op werd. Verder was ik ook mijn bon kwijt. Ik accepteer dus maar mijn verlies en wil een betere behuizing aanschaffen.
 • Het ding is wel middels USB2 aangesloten?

  Coolermaster maakt tegenwoordig ook externe behuzingen. Denk dat je mag verwachten dat die wel goed zijn.
 • [quote:94f71e2aec="gerben"]Het ding is wel middels USB2 aangesloten?

  Coolermaster maakt tegenwoordig ook externe behuzingen. Denk dat je mag verwachten dat die wel goed zijn.[/quote:94f71e2aec]

  Ja.

  Neem ik mee in de opties. (is trouwens ook het eerste advies)
 • Je kunt ook nog overwegen de brander gewoon in de computer in te bouwen, en alleen die te gebruiken. Als je niet on the fly gaat kopiëren, is een tweede drive niet echt nodig. Kijk anders ook eens naar een externe brander, die zijn niet eens veel duurder dan een externe behuizing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.