Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Schijfleesfout instalatie xp

Anoniem
None
7 antwoorden
 • oke, hier mijn verhaal dan maar. Nadat mijn ouders gisteren hadden besloten dat ze windows vista toch maar weer wouden vervangen met windows xp ben ik vanochtend begonnen met het opnieuw installeren van windows xp.

  Dit gaat tot nu toe helemaal niet goed terwijl ik zeker wel weet hoe ik het normaal moet doen.

  Maar het maakt niet uit welke hardeschijf ik in de computer hang of welke cd ik van windows ik gebruik hij wil de installatie gewoon niet afmaken. Ik heb zeker 12 hardeschijven geprobeerd en 5 windows xp home edition cds. Maar tot nu toe blijft hij na de eerste keer opsterten de hele tijd bij de melding: "Schijfleesfout, druk op contrl alt delete om opnieuw op te starten".

  Ik heb nu al van alles geprobeerd en ik windows al eens vaker op deze computer geinstalleerd maar niks wat ik probeer werkt. Ik heb ook al in de repair consule van de installatie fixboot en fixmbr geprobeerd maar niks werkt.

  Is er misschien iemand die hier het andwoord op weet?

  edit: Ik weet niet of het van toepassing is maar gisteren is de stroom uitgevallen toen hij even niet aan een overspannings beveiliger lag. Maar toen ik vanochtend windows vista opstarte ging dat gewoon allemaal.
 • Er al aan gedacht dat je schijfstation kaduuk is? Al dan niet veroorzaakt door de stroomstoring? Of de stationsaansluiting op je moederbord?

  Heb je de mogelijkheid een ander station in te hangen?
 • ja, hij heeft het dus al met 12 hd´s geprobeerd, zegt hij.

  dan blijft over de kabel tussen mobo en hd.
  en je zou op een andere pc (je hebt hd´s genoeg kennelijk) moeten uitproberen of die installatie cd echt wel kosher is.
 • [quote:0c779dc651]ja, hij heeft het dus al met 12 hd´s geprobeerd, zegt hij. [/quote:0c779dc651]

  Ik vermoed dat hij het over het cd-dvd-station heeft waarin hij z'n installatiecd steekt :wink:

  12 verschillende HD's in huis? :o

  grtz, thommich
 • wel ik heb er 2 dvd branders in hangen en nadat ik er een andere in heb gehangen van mijn andere computer heb ik nog steeds hetzelfde probleem. Ook heb ik alle kabels veranderd maar nog steeds die k** melding.

  Ik heb er even andere ram, videokaart, floppydrive, hdd, en dvd brander in gezet en ben ik dus tot de conclusie gekomen dat het mijn moederbord moet zijn of mijn processor(all zal het zeer onwaarschijnlijk mijn processor zijn). De windows instalatie cd kan niet kapot zijn want ik heb het met meerdere uitgeprobeerd.

  En ja het klinkt misschien raar maar ik heb hier 20 hardeschijven liggen.

  Dan zou ik jullie toch willen vragen welk moederbord ik het beste kan kopen en welke processor ik er dan op kan zetten om toch weer meteen met de technologie mee te gaan.
  Ik probeer er dus maar de goede kant van in te zien en meteen mijn hele computer upgraden.

  Alvast bedankt voor jullie raad.
 • dat lijkt me dan een onontkoombare conclusie, inderdaad.
  maar om een advies te krijgen over een vervangend mobo/cpu doe je er goed aan even te zeggen wat er nu in die pc zit, en een indicatie te geven wat er met die pc gebeurt (spellenmonster, veel video, alleen mail en wat tekstverwerken).
  en als je je geheugenlatjes mee kan nemen, zou ook niet gek zijn….
 • op dit moment zit er een amd 2500 in, 512 ram geheugen en 500gig hardeschijf. Het moederbord is een gigabyte en kan tot een amd 3000 aan.

  Mijn idee was dan om een amd 4500 te kopen er 3gig ram in te zetten en dan was mijn vraag welk moeder word zouden jullie aanbevelen. En eventueel welke videokaart. Ik zou graag alle nieuwe spellen vloeiend kunnnen spelen, videobewerking en als homeentertainment center gebruiken.

  http://members.lycos.nl/mapkevin/foto's/foto's%20amerika/nieuwe%20config.GIF

  Wat denk je van die configuratie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.