Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Budget Laptop

Anoniem
Obi-wan-kenobi
6 antwoorden
 • Ik ben me een beetje aan het orienteren op een laptop voor niet al te veel geld. Zit te denken aan een bedrag tot plus minus 800 Euro. Wil in ieder geval 1024MB intern geheugen. Ik zit te denken aan een Acer maar liever nog een Asus (standaard 2 jaar garantie). Welke processor is goed? Turion, Sempron, Intel? Ik heb niet zo'n goed beeld met processors op de laptop markt (aantal mhz en dual core enzovoort). Kan iemand mij advies geven?
 • Dan kun je het beste even een lijstje geven van de meest door jou gebruikte programmas/toepassingen. Ga je bijv. draadloos het internet op dan is een Intel Centrino niet gek. Ook goed i.v.m. energiegebruik (accu).

  Draai je meerdere toepassingen tegelijk dan komen de dubbele processoren in beeld.
  Voor internet, beetje fotobewerking is een andere configuratie handig dan voor regematige videobewerking.

  Neem je het apparaat veel mee buiten de deur of is het een extra huiscomputer? I.v.m. gewicht. Kun je buiten de deur inpluggen op het stopcontact of zit je veel in de trein? I.v.m. accuduur.

  Etc. etc.
 • Een gunstig geprijsde dual core laptop is de Acer Aspire 5612WLMi, te krijgen in 512MB en 1024MB versie. Die 1 jaar garantie is idd. wat beperkt, wil je meer garantie dan hebben Asus en Toshiba volgens mij nog wel laptops in die prijsklasse met Pentium M-processoren.

  Semprons en Turions zou ik vermijden: ze vreten meer stroom dan de Intel tegenhangers en presteren niet beter. Turion zou ik alleen nemen als je van plan bent om 64-bit applicaties te gaan draaien op een 64-bit besturingssysteem. Celeron-M zou ik ook vermijden als je voor dat geld ook de veel krachtigere Pentium-M kunt krijgen.
 • Ik heb een Acer laptop met een Turion en ben er erg tevreden over, maar ik heb geen ervaring met Pentium M ed.
 • Wil de laptop gebruiken voor erbij. Draai niet meerdere applicaties maar wil wel dat ik met deze laptop voorlopig mee kan doen (Vista?). Het zou mee genomen zijn als er een redelijke videokaart inzit maar of ik dat kan verwachten voor dat geld. Het beste zal dus denk ik ook zijn om voor de Pentium M te kiezen.

  Edit: Ik zat inderdaad ook aan de Turion te denken (ook aan de Pentium M). Turions zijn toch juist energie zuinig dacht ik. Ik dacht dat het niet zo heel veel scheelde met de Pentium M.
 • En hoe is Dixons om een laptop te kopen? Daar heb ik deze gezien.


  ACER Aspire 1642ZWLMi_1024

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.