Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Tweede harde schijf veroorzaakt boot problemen

Anoniem
jawtje
4 antwoorden
 • Ik had een harde schijf met een werkend W2K systeem (NTFS). Ik heb een tweede harde schijf gemaakt met zowel een W98SE als een XP systeem (beide FAT32). Als ik dit 'dubbel' systeem als enige disk monteer gaat alles goed (inclusief booting keuze). In de BIOS Type/Mode als AUTO/LBA.
  Als ik de W2K schijf als 'slave' erbij hang (AUTO/LBA) ook geen probleem.
  Ook al 'ziet' noch het 98se systeem (begrijp ik want NTFS), noch het XP systeem deze disk. Zelfs PartitionMagic ziet deze tweede disk niet!? Het zij zo!

  Het is de bedoeling om het oorspronkelijke W2K systeem/schijf uiteindelijk weg te doen. Maar waarschijnlijk niet onverstandig het er nog even bij te houden als een vorm van backup voordat al het vorige operationeel is op één of beide andere systemen (98/XP).
  Daarom wilde ik hem in de kast erbij hangen en het mogelijk gebruik ervan met BIOS setting regelen. Ik dacht niet dat ik het nog bij het boot-keuze menu kan betrekken.
  Dus met jumper setting Master en in de BIOS Type=NONE En dat dan bij een mogelijke gebruik aanpassen naar AUTO en de andere NONE. Op die manier hoef ik niet de kast te openen en jumpertjes te (ver)zetten.

  Echter zodra ik de W2K disk op deze wijze (dus niet langer als slave, maar wel type=NONE) erbij plaats krijg ik BOOT failures.
  Hoe ik ook de BIOS setting voor de eerste disk zet; AUTO of USER met Mode variërend van LBA, AUTO, NORMAAL, ik om er niet doorheen! Of deze schijf wordt al niet meer door de BIOS herkend of er verschijnt een verkrachte aanduiding van deze disk maar steeds resulterend in een boot 'hang'. N.B. De tweede (=NONE) wordt terecht niet gezien volgens de BIOS scan op het scherm.

  [b:20e4d6a352]Iemand een suggestie hoe ik e.e.a. toch voor elkaar krijg?[/b:20e4d6a352]
 • Boot het systeem nog wel met uitsluitend de oude win2k schijf? Maw. is ie niet toevallig defect geraakt.
 • [quote:9d4a365ddc="gerben"]Boot het systeem nog wel met uitsluitend de oude win2k schijf? Maw. is ie niet toevallig defect geraakt.[/quote:9d4a365ddc]

  Ja hoor, niets mis mee. Ik kan hem als enige master nog gewoon gebruiken en zelfs met de andere disk (met 98 en XP) als slave is alles bereikbaar. Dan wel!
 • Hoi,

  Zodra je de oude schijf erin hangt heb je op dat moment 2 disken met een primaire boot partitie.

  Je geeft in de bios aan welke disk je wil booten.

  Echter, de oude schijf kun je niet als slave gaan booten, want de boot.ini klopt niet.

  Je zult hem echter wel op slave moeten zetten, want anders gaat het herkennen van de juiste disk de mist in. Want je wilt de nieuwe schijf toch laten booten?

  Heb je de nieuwe disk wel geinstalleerd toen ie master was ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.