Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

FDC stoornis?

Anoniem
Peiky
5 antwoorden
 • Ik heb een klein beetje het idee dat hetgeen waar ik mee zit mbt de floppydrive een vaag probleem is komen te zijn.

  Ik heb twee nieuwe drives en twee nieuwe kabels aan moeten schaffen om te controlleren wat er brak kan zijn. Na deze episoden van het uit proberen krijg ik de drive maar niet aan de gang.

  In het BIOS staat alles goed ingesteld en begin me nu af te vragen of het misschien de fdc is die onraad teweeg brengt…

  Is er iemand bijvoorbeeld met een DFI Lanparty Utd die dit verschijnsel kent?
 • f*ck de floppydrive doet het niet…
 • Het helpt als je vermeldt wat er wel en niet gebeurd, wat je hebt geprobeerd en wat de resultaten daarvan waren… :P
  Geen DFI hier, trouwens…
 • Ik heb lijkt wel een decommunicatie op het floppy-terrein. Als ik een flop wil lezen in "Deze computer" krijg ik de melding dat de drive niet gevonden kan worden, dit natuurlijk wel met een flop geplaatst. Ook als ik in TotalCommander ben krijg ik de melding dat er geen drive gevonden kan worden.

  Na dit probeerdde ik om vanaf een bootflop te booten, maar ook dit kreeg ik niet voor elkaar. De drive wordt simpelweg niet gevonden…Wel is het zo dat wanneer ik de drive aanspreek het groen ledje begint te branden dus een teken van activiteit krijg ik wel maar de flops worden gewoon niet gelezen….
 • [quote:644d9bb01b="Peiky"]Ik heb twee nieuwe drives en twee nieuwe kabels aan moeten schaffen om te controlleren wat er brak kan zijn. (..) Na dit probeerdde ik om vanaf een bootflop te booten, maar ook dit kreeg ik niet voor elkaar. De drive wordt simpelweg niet gevonden…[/quote:644d9bb01b] Check toch maar even deze discussie over fdd-controller. Alleen de Floppy Drive Troubleshooting link daarin werkt niet meer. Check daarom deze Floppy Drive Troubleshooting.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.