Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Niet herkenbare harde schijven nog te redden?

Anoniem
jawtje
4 antwoorden
 • Ik heb inmiddels een (on)aardig stapeltje harde schijven die het niet meer doen. Ze worden niet meer door de BIOS herkend.
  Ik ken en heb wat programmaatjes op bootable diskettes zoals DriveFitness Test, MaxBlast en PowerMax, maar als ze bij opstarten niet eens door de BIOS herkend worden kan ik daar natuurlijk ook niets mee?
  Iemand enige suggestie hoe ik nog wat kan testen? Van een paar kan ik me nog niet goed voorstellen dat ze het defintief hebben begeven. Of is elk sprankje hoop toch naief?
 • [quote:4688109277]maar als ze bij opstarten niet eens door de BIOS herkend worden kan ik daar natuurlijk ook niets mee?[/quote:4688109277]
  Misschien een open deur,maar zit er in het bios een mogelijkheid om de harde schijf te laten detecteren?Bij sommige moederborden is dat nodig,voor de schijf wordt herkend.

  Greetz
 • Dat is het probleem (helaas) niet. De settings in de BIOS (zelfs meerdere, ook op andere systemen) is in orde.
  En wat je 'open deur' betreft: Als je maar genoeg open deuren achter elkaar zet, zie je toch een stuk verder ;-)
 • Hierzo nog een open deur: IDE kabels in orde? Hoe zit het met de voedingsspanningen? Heb je de mogelijkheid om de schijven in een andere computer te testen, misschien is er iets met één van de twee IDE controllers, je zou de schijven ook eens op de andere controller aan kunnen sluiten, gewoonlijk hebben computers twee ATA aansluitingen. Als je al een aardig stapeltje onbruikbare schijven hebt liggen zou ik zo denken dat er misschien iets mis zou kunnen zijn met je voeding!

  Meer mogelijkheden: Master/slave configuratie oké? Normaal gesproken moet de master aan het uiteinde van de IDE kabel en de slave op de middenstekker. Verder is een IDE kabel aan één zijde vaak uitgevoerd met een blauwe connector, da's de moederbordkant. Het zal wel niet veel uitmaken maar toch, je kunt nooit weten. Heb zelf boards van Gigabyte, en die drukken op de eigen kabels een schema voor de master/slave aansluitingen en ik doe het dan maar gewoon altijd zo, mijn filosofie is altijd: "Het zal er wel niet voor niets staan", begrijp je?

  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.