Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

enkele externe harde schijf vragen.

Anoniem
gerben
2 antwoorden
 • Hallow,

  ik zit er over te denken om een externe harde schijf te kopen. ik zit toch nog met een paar vragen waar op ik het antwoord nog niet heb kunnen vinden.

  1. is het mogelijk om via een externe harde schijf op te starten. als je harde schijf in je computer of laptop crasht. je dan via een externe harde schijf toch je computer aan de praat kan krijgen en hier dus mee kan werken.

  2. indien de hier boven gestelde vraag mogelijk is. heb je hiervoor een speciale externe harde schijf nodig of kan het met elke externe harde schijf. zelfde vraag voor computer, kan dit met elke computer ja of te nee?

  3. waar moet ik op letten bij het kopen van externe harde schijf. er zit nogal een prijs verschil in namelijk. zijn de duren zoveel beter als de wat goedkoperen? dus als iemand tips heeft.

  4. eventuele voorbeelden van externe harde schijven die goed werken uit de ervaring.
 • 1. Ja dat kan, ik zou het inderdaad ook alleen doen als noodscenario. Je BIOS moet wel het opstarten vanaf USB ondersteunen. Daarnaast moet je de USB harddisk bootable maken. Hier is wel info over te vinden op diverse sites.

  2. Gewoon elke USB harddisk.

  3. Prijsverschillen zitten 'm gewoon in functionaliteit en capaciteit. Het ligt eraan wat je ermee wilt. Je hebt ze met enkel een harddisk, of met daarnaast een ethernetpoort zodat je hem direct aan een netwerk kan hangen. Maar je hebt ze ook compleet met file/print -en/of FTP server.

  Dus kijk even wat je wensen precies zijn.

  Puur voor opslag is de Maxtor OneTouch/Shared Storage een goeie. Ik heb er zelf ook één en op werk maken wij er veelvuldig gebruik van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.