Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

enkele externe harde schijf vragen.

Anoniem
hello
14 antwoorden
 • Hallow,

  ik zit er over te denken om een externe harde schijf te kopen. ik zit toch nog met een paar vragen waar op ik het antwoord nog niet heb kunnen vinden.

  1. is het mogelijk om via een externe harde schijf op te starten. als je harde schijf in je computer of laptop crasht. je dan via een externe harde schijf toch je computer aan de praat kan krijgen en hier dus mee kan werken.

  2. indien de hier boven gestelde vraag mogelijk is. heb je hiervoor een speciale externe harde schijf nodig of kan het met elke externe harde schijf. zelfde vraag voor computer, kan dit met elke computer ja of te nee?

  3. waar moet ik op letten bij het kopen van externe harde schijf. er zit nogal een prijs verschil in namelijk. zijn de duren zoveel beter als de wat goedkoperen? dus als iemand tips heeft.

  4. eventuele voorbeelden van externe harde schijven die goed werken uit de ervaring.

  al vast bedankt. :D
 • niet dubbelposten! :evil:
 • Toevallig heb ik deze week een externe harde schijf gekocht.
  Een westen digital my book essential 250 gb, bij azerty 113,71 euro + verzendkosten. Ben er tot op dit moment erg tevreden over.
  Heb er gelijk belangrijke bestanden en mappen op gezet die ik niet kwijt wil. Erg makkelijk in het gebruik. Werd ook zeer netjes afgeleverd!
  Vraag 1 + 2 kan ik niet beantwoorden maar ben ook zeer benieuwd of dat kan!
 • Hoi,

  Als je een pc/laptop hebt, met een bios waarmee je met een usb apparaat kunt booten, moet dit geen probleem zijn, lijkt me.

  In 't geval dat je harddisk faalt, kun je met een rescue cd booten, en proberen de disk weer aan de praat te krijgen.
 • is het dan ook mogelijk om gewoon via deze harde schijf al het werk te verrichten? (als de harde schijf hardware matig gezien kapot gaat) ik ga waarschijnlijk over tijdje op buitenlandse stage, neem een laptop mee, maar als me harde schijf crasht, hoop ik op deze manier verder te kunnen werken. ( heb weinig tot geen mogelijkheden om hem naar fabrikant te sturen of zelf een nieuwe harde schijf te kopen tijdens me stage) dus vandaar mijn vraag
 • Tja,

  Beide schijven horen dan een primaire parititie te hebben.

  Waarvan er maar eentje aangezet (active) is.

  Dit houdt in dat je op de externe schijf dus ook een besturingssysteem moet installeren, en dat je een tool moet hebben om de partities om te schakelen (de ene inactief de ander actief maken), als je de ingebouwde schijf wil kunnen uitzetten.
 • na wil de andere schijf niet uitzetten. wil gewoon als hij dienst weigert via de externe harde schijf opstarten in princiepe is de harde schijf in de computer dan niet meer van belang.

  als de computer tijdens het opstarten merkt dat ze eigen harde schijf het niet meer doet en er zit een besturing systeem op de externe harde schijf boot hij toch automatisch daar vandaan ?
 • Als je de bootvolgorde op hdd0 - usb - cdrom instelt, dan boot ie automatisch vanaf de externe harddisk als de interne hdd crasht. Een externe schijf op usb is wel wat trager dan op de hdd-controller. Waarom koop je geen drive enclosure waar je een harde schijf inbouwt, werkt ook op usb (of op lan, maar dat is nog trager). Als de interne schijf dan crasht, dan kun je de schijf uit de enclosure overbouwen naar je hdd-controller. Moet je wel een ide-controller in je pc hebben, want externe drive enclosures ondersteunen voor zover ik weet geen sata-schijven.
 • ik wil me externe harde schrijf voornamelijk gebruiken voor een laptop. ook als hij crasht, zijn die drive enclosure er ook voor laptop harde schijven?
 • Het lijkt erop alsof je er vanuit gaat dát je laptop-HD gaat crashen. Is er soms iets mee aan de hand?

  Want dán is het misschien handiger om alvast op zoek te gaan naar een andere laptop-HD dan gaan klooien met externe harde schijven enzo.

  Overigens is een externe HD inderdaad wel handig voor het bewaren van belangrijke documenten en muziek, dan kun je die in ieder geval gewoon op elke computer met een USB-aansluiting gebruiken :P !

  LB
 • [quote:4cc87e03e0]zijn die drive enclosure er ook voor laptop harde schijven?[/quote:4cc87e03e0]
  Wel es van Google gehoord?
 • [quote:8aa166c685="Paulus"][quote:8aa166c685]zijn die drive enclosure er ook voor laptop harde schijven?[/quote:8aa166c685]
  Wel es van Google gehoord?[/quote:8aa166c685]

  Vast wel,

  maar nu weten we in ieder geval waar die ouwe rotten op dit Forum hun informatie vandaan halen… Ze weten hoe de copy-paste werkt.

  ;)

  LB
 • [quote:d7e4dcf38e="El Barkhuysen"]Het lijkt erop alsof je er vanuit gaat dát je laptop-HD gaat crashen. Is er soms iets mee aan de hand?

  Want dán is het misschien handiger om alvast op zoek te gaan naar een andere laptop-HD dan gaan klooien met externe harde schijven enzo.

  Overigens is een externe HD inderdaad wel handig voor het bewaren van belangrijke documenten en muziek, dan kun je die in ieder geval gewoon op elke computer met een USB-aansluiting gebruiken :P !

  LB[/quote:d7e4dcf38e]

  na verw8 niet echt probelemen. (maar er zijn meerdere mensen geweest in mijn omgeving met de zelfde laptop die een harde schijf crash hebben gehad) Zoals al eerder vertelt een half jaar op stage, waarbij ik me laptop graag wil gebruiken. En als ik op deze manier een manier kan maken om me laptop toch te gebruiken als de hd crasht. verder is het idd erg makkelijk om gewoon back-ups te kunnen maken ook vanaaf me gewone pc
 • het zou kunnen als:

  - je laptop booten vanaf een USB-apparaat ondersteunt.
  - je een installatie van windows op de externe hdd hebt staan, die vanaf de laptop gemaakt is. Je kan hem niet vanaf je gewone pc maken, want dan start hij niet door vanwege een andere chipset.

  Daarnaast zou ik zorgen dat ik de drivers van de externe doos/harddisk bij me had.

  Ik denk niet dat het de moeite waard is hiermee te gaan prutsen. Voor minder energie zet je zelf een nieuwe harddisk in je laptop, MOCHT ie al crashen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.