Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Symbolen toetsenbord op de verkeerde plek

Anoniem
ibbie
8 antwoorden
 • Hoi lezers,
  Ik heb zojuist een nieuwe computer gekocht en zit met een probleem. De symbolen die op het toetsenbord staan, zitten bijna allemaal op de verkeerde plek en het symbool van het apenstaartje kan ik ook op geen andere toets vinden. Als ik dus op shift 2 druk, krijg ik geen apenstaartje maar aanhalingstekens bijvoorbeeld. Hoe moet ik dit oplossen vraagteken. Alvast bedankt..
  Groeten, Pieter
 • dan zit het apenstaartje dus links van de 1??
  heb je een nl toetsenbord (wel qwerty neem ik aan)
  moet je dus via configuratiescherm toetsenbord je taal én indeling op nl zetten.
  en moet je dr verder maar aan wennen dat die tekens op een andere plek zitten.
 • Je hebt waarschijnlijk een UK of een NL toetsenbord. Even instellen bij de taalinstellingen in het configscherm.
 • Naar mijn weten is het volgende een US-standaard keyboard (op het plaatje ontbreken alleen de Windows-toetsen):

  [img:22ee3210c5]http://www-306.ibm.com/software/globalization/topics/keyboards/images/fig1.gif[/img:22ee3210c5]

  Een keyboard in [u:22ee3210c5]Franse[/u:22ee3210c5] indeling ziet er zo uit (zonder numerieke, F- en Windows-toetsen:

  [img:22ee3210c5]http://www-306.ibm.com/software/globalization/topics/keyboards/images/fig2.gif[/img:22ee3210c5]

  Helaas heb ik geen plaatjes kunnen vinden van keyboards met Engelse of Nederlandse indeling. Ik veronderstelde dat alle PC's tegenwoordig met US-standaard keyboards geleverd werden, maar dat is dus niet zo. Mocht je het lastig vinden, dan kun je het keyboard neem ik aan gewoon ruilen tegen een US-standaard keyboard?

  Oh, nu ik erover nadenk, mijn vriendin heeft ook een Engels keyboard :P ! Dat is inderdaad anders dan een US-toetsenbord, qua indeling. Ze typt wel blind, dus op US-indeling heeft ze er geen moeite mee, maar sommige tekens zijn niet op het keyboard te vinden dus dan komt ze bij mij spieken. Zijn er misschien conversiesetjes voor keyboards te krijgen..?

  LB
 • Bedankt voor de reacties, mijn probleem is niet dat ik een buitenlands toetsenbord heb.. Het probleem is, dat als ik bijvoorbeeld dus shift 2 doe, een aanhalingsteken krijg, terwijl er een apenstaartje op het toetsenbord staat. Ik heb de taalinstellingen al naar NL gedaan, maar dit helpt niet…
 • [quote:595617c7f9="ibbie"]Bedankt voor de reacties, mijn probleem is niet dat ik een buitenlands toetsenbord heb.. Het probleem is, dat als ik bijvoorbeeld dus shift 2 doe, een aanhalingsteken krijg, terwijl er een apenstaartje op het toetsenbord staat. Ik heb de taalinstellingen al naar NL gedaan, maar dit helpt niet…[/quote:595617c7f9]
  Je moet niet de taal-instellingen naar NL doen, maar de toetsenbord indeling.
 • Waar moet je die toetsenbord indeling dan veranderen vraagteken. ik heb onderin op de taakbalk op nederlandse toetsenbord instelling en nederlandse taalinstelling geklikt maar dit maakt niet uit.. in configuratiescherm kom ik er ook niet uit.. een ander toetsenbord heb ik ook al geprobeerd, geeft hetzelfde probleem.
 • Configuratiescherm - Landinstellingen - tablad Talen - Details. Als je hem dan instelt op Engels (Verenigde Staten) - Verenigde Staten (inernationaal) en de eventuele overige talen en toetsenbordinstellingen verwijderd dan moet het goed zijn.

  ff plaatje erbij gedaan voor de zekerheid…

  [img:15cc5145e8]http://img82.imageshack.us/img82/953/keyboarduc9.th.jpg[/img:15cc5145e8]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.