Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC valt uit en bilijft na herstarten hangen op intel label

4 antwoorden
  • Mijn computer valt regelmatig uit tijdens het werken ermee. Als ik terug opstart blijft hij hangen bij het Intel Label en start niet meer door. Ik kan niet achterhalen wat de oorzaak is. Kan het misschien de warmte van het ogenblijk zijn? Is het de grafische kaart, het moederbord of de processor? Ik weet het niet. Bestaat er hiervoor testsoftware of iets dergelijks? Dank voor uw medewerking
  • Als het alleen gebeurt met deze temperaturen, kan het indd. goed de warmte zijn. download het programma [url=http://www.majorgeeks.com/download4181.html]Everest[/url] en [url=http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103]Prime95[/url]. start everest op en ga naar computer -> sensors. start nu prime95 op en houd je temperatu(u)r(en) in de gaten. als vuistregel kun je nemen dat boven de 55 'C voor de meeste processoren aan de hoge kant is, tegen de 75 gaan ze throttlen en bij 140 gaan ze dood ;)
  • Kan ook met de voeding te maken hebben. Warmte kan uiteraard ook. Je zou je BIOS in kunnen gaan. En je computer in je BIOS laten staan. Daar kun je ook temperatuur checken. Mocht warmte het probleem zijn, maak je PC dan eerst goed softvrij. FAN's goed uitblazen etc.
  • Pas trouwens even de titel aan; het gebruik van uitsluitend hoofdletters is storend en wekt ergenis op... :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.