Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welke speaker ?

Anoniem
Sun-Tzu
13 antwoorden
 • Met mijn logitec speakerset heb ik het helemaal gehad. Ondanks alle pogingen blijft de brom er flink in.
  Ik kan beter wat anders kopen. Maar er wordt zoveel aangeboden, dat ik het niet weet. Gezien de ruimte, die ik heb wil ik twee speakers naast mijn scherm en eventueel een subwoofer. Kan iemand me een advies geven ?
  Werner
 • Neem een Creative 2.1 set. Je hebt ze in verschillende type/prijzen.
  Wat is je budget?, als je zegt tot aan 50 euro dan is dit wel een juiste aankoop.

  http://www.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=101266&productType=1
 • Voor een beetje geluid moet je wel meer betalen dan dat, bovendien heeft hij een Z-5500. Ik weet niet wat je budget is, maar met een redelijke geïntegreerde versterker of receiver en twee goede stereospeakers speel je elk PC setje er uit. Je hebt dan weliswaar geen echt surround meer, maar goede stereo kan ook heel ruimtelijk klinken. Maar voor de prijs van de Z-5500 (€280) is dat toch al vrij moeilijk. Een 2-weg boekenplank speaker begint rond de €80 en een geïntegreerde stereoversterker rond de €150.
  Een stereo receiver betaal je niet veel minder voor, want die zijn nogal zeldzaam, er worden bijna alleen nog maar surroundreceivers gemaakt.
 • Dank voor je reactie. Logitec durf ik niet meer, daar zijn mijn ervaringen te slecht mee. Wat denk je van deze ? Creative I-Trigue L3800 2.1 speakers. Is het vermogen hiervan voldoende ?
 • Dat hangt van jezelf af, die speakers zijn vaak wel redelijk op een laag volume (echt hard kunnen ze sowieso niet), maar bij een beetje volume merk je al dat de kwaliteit minder wordt.
 • Wat ik ook raar vind, is dat de subwofer het nooit gedaan heeft. Ga ik naar configaratiescherm enz naar luidspreker opstelling, dan wordt er nergens een subwoofer vermeld. Nu heb ik het ingesteld "Stereo luidspeakers buroblad". Maar dat is duidelijk niet goed. De door mij aangegeven Creative I-Trigue L3800 2.1 speakers is dus ook niet goed als ik het geluid wat harder wil zetten. Maar wat dan wel ?
 • Hey, now we're talking. Heb je wel alle geluidsdrivers goed geïnstalleerd, bij voorkeur de nieuwste versies. Welke geluidskaart heb je in je pc zitten?
  Als de subwoofer het nooit gedaan heeft, dan staat hij misschien heel erg hard, maar zonder signaal. Als ik m'n versterker zonder signaal voluit zet hoor je ook een gigantische brom+ruis.
 • Ik ben nu niet thuis maar ik zal morgen kijken, of ik mijn subwoofer hard heb aanstaan. Ik weet het niet……….

  Of ik alle geluidsdrivers goed heb geïnstalleerd, bij voorkeur de nieuwste versies, dat weet ik niet. Waar kan ik dat controleren ?
  Hoe kan ik zien welke geluidskaart ik gebruik ?

  Werner
 • Inmiddels heb ik gekeken naar de subwoofer. Inderdaad stond het geluid hoog. Na het laag te draaien, was er minder brom, maar nog steeds goed aanwezig. Bij volume control heb ik het schuifje "Line in". helemaal naar beneden gezet en nu is de brom heel wat minder.
  Subwoofer zie ik wel staan, maar wat lichter en kan het niet selecteren. Kennelijk ziet de pc het niet……………
 • Bij een 2.1 setje kun je de subwoover ook niet veranderen zover ik weet. Of heb je twee aansluitingen in je pc. Dus lopen er twee draden vanaf de speakers naar de computer?
 • Ja er lopen twee draden naar de pc. Inmiddels functioneerd alles wel. Ook de subwoover, maar geweldig vind ik het geluid niet. Blijft mijn vraag dus wat is nu eigenlijk een goede speakerset als ik een mooi geluid wil hebben ?
 • Ik heb zelf ook naar t een en ander aan Creative setjes zitten kijken en luisteren, mijn keuze zou zijn uit:
  deze
  deze
  deze(logitech)
  en
  deze(logitech)

  Prijs/kwaliteits gezien icm design zou ik voor de laatste gaan (maar t is maar net wat je mooi vind en wat je budget is)
  hopelijk kan je er wat mee.
 • Ik heb voor een kennis de logitech z-2300 gekocht, en ik moet zeggen het is een heel mooi setje waar heel goed geluid uit komt…het is alleen wat prijzig…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.