Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies nieuwe behuizing

Anoniem
gerben
4 antwoorden
 • Over enkele maanden is het de bedoeling dat ik mijn pc ga upgraden (voor huidige specs zie hieronder). Wat er zeker vervangen wordt is de
  videokaart, ik ben er nog niet uit of dit een AGP of een PCI-E wordt. Dit hangt ook even af van het feit of ik een nieuwe processor (AMD of Conroe) koop. Zo ja, dan moet er zowiezo een nieuw moederbord enz. in. Wat ik begrepen heb is dat de huidige videokaarten behoorlijk wat stroom verbruiken, dus een nieuwe voeding is ook noodzakelijk. Aangezien dit alles ook voor meer warmteontwikkeling zorgt en mijn huidige Paradigit pc met 1 casefan aan de achterzijde het al behoorlijk warm heeft (o.a. de harde schijven 50°C …) lijkt het me verstandig om een nieuwe behuizing te kopen, maar aangezien er zoveel zijn had ik graag wat advies. Ik heb bij Coolermaster enkele mooie modellen gezien, de ene met extra ventilators en de ander weer niet.

  Mijn voorkeur gaat uit naar een aluminium behuizing (of is dit juist warmer :oops: ) en een strak model.

  Hopelijk kan iemand mij helpen.

  BVD
 • Geef ook nog even een budget aan. En wat belangrijk voor je is, overclocken, stilte, looks, modbaarheid, etc. Als je een heel strakke kast wilt, kijk dan eens naar Lian-Li, of de antec P180. Aluminium geleidt warmte beter. Maar aangezien, 99% van de warmte afgevoerd wordt middels fans/convectie/luchtstroom, heeft dat amper invloed.
 • Een fan in de deur van je kast, dus die koele lucht de kast inblaast op proc/GPU is vaak behoorlijk effectief, en zijn genoeg kasten te vinden die dat hebben, ik geloof dat er op tweakers net 1 was met een 25cm doorsnee fan in deur (Enemax Chakra), weet alleen niet of die al te krijgen is. En ik zou me niet zorgen maken of en nou al fans zijn voorgemonteerd in de kast die je gaat kopen, fans kan je er zelf altijd later nog inzetten, nog beter ook want dan heb je tenminste controle over wat erin gaat.
  Wat ook vaak tegenvalt (in mijn ervaring) is dat heel veel kasten van rond de 60-80 euro (goedkopen zou ik echt niet gaan) erg flexibel zijn, om het zo maar te zeggen, en dat het plestic nog al cheap is. ik zou eigenlijk niet voor een kast onder de 90-100 euro gaan tenzij je je kast eigenlijk nooit open maakt…
 • [quote:f008ba4497="gerben"]Geef ook nog even een budget aan. En wat belangrijk voor je is, overclocken, stilte, looks, modbaarheid, etc.[/quote:f008ba4497]
  Max. € 150,- aangezien ik ook nog een upgrade wil doen.

  Overclocken heb ik nog nooit gedaan, misschien dat ik dat ooit nog ga doen, maar op dit moment dus niet relevant. Graag zo stil mogelijk. Liefst strakke en aluminium uitvoering. Casemodding doe ik niet.

  Heb zelf ook nog wat gesnuffeld op internet, maar kom toch steeds bij Coolermaster uit. Hun modellen spreken me qua uiterlijk zeer aan. Met name de volgende modellen: Mystique, Cavalier 3, Stacker (STC-T01) en de Wavemaster.

  Nou moet ik zeggen dat ik maar weinig mensen op dit forum zie met een Coolermaster behuizing, dus vraag ik me af of ze wel zo goed zijn.

  Iemand ervaring ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.