Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Memorystick wil geformateerd worden. HELP!

Anoniem
jawtje
8 antwoorden
 • Plots krijg ik de boodschap dat mijn memorystick niet geformateerd zou zijn als ik hem op een andere computer probeer te lezen! Dat heeft tot nu en naar/op die andere computers normaal gewerkt.
  Of ik hem maar wil formateren! Dat lijkt me niet verstandig als ik de opgeslagen data zou willen gebruiken, toch? Of is dit een nieuw soort boodschap, die ik nog niet begrijp?

  [i:6e798ef5fa][u:6e798ef5fa]Dat doet ie anders nooit[/i:6e798ef5fa][/u:6e798ef5fa] :cry:
 • En op je eigen PC? Werkt ie daar nog wel gewoon goed? Dat begrijp ik namelijk niet uit je vraag…
 • Haal de data er op je eigen pc eens af, formatteer hem daarna, en probeer het dan nog eens op de andere. Het zou echter kunnen, dat ie op zijn laatste benen loopt.
 • [quote:09137fcf45="JBS"]En op je eigen PC? Werkt ie daar nog wel gewoon goed? Dat begrijp ik namelijk niet uit je vraag…[/quote:09137fcf45]
  Ja hoor, niets aan de hand; zowel schrijven als lezen, deleten en wat al niet.
 • Ik zal de suggestie van opnieuw formateren en opnieuw schrijven op mijn 'eerste' computer eens uitvoeren en zien wat het resultaat is.

  En…. laatste benen? Zijn beentjes zijn pas een paar maanden oud en er is nog nauwelijks mee gelopen…
 • Nog nooit van een maandagmorgenmodel gehoord?
 • [quote:9565d1d62b="gerben"]Nog nooit van een maandagmorgenmodel gehoord?[/quote:9565d1d62b]

  Maandagmorgen???? Het is bijna zeven uur 's avonds, hoor :)

  Maar serieus: Opnieuw formateren (zelfs uitgebreide schijfcontrole uitgevoerd: helemaal niets mis mee), daarna alles er weer opgezet en NADA, precies hetzelfde:[i:9565d1d62b] kan niet worden gelezen en vraagt te worden geformateerd[/i:9565d1d62b].
  [b:9565d1d62b]Nu[/b:9565d1d62b] dan toch maar geformateerd op één van de 'probleemmachines' en daarna op de oorspronkelijke (waar deze nieuw geformateerde [u:9565d1d62b]ook[/u:9565d1d62b] te lezen was) alles er weer opgecopiëerd en BINGO, nu is het overal leesbaar!
  Dus het is allemaal (weer) operationeel. Begrijp alleen niet, waarom ik door zo'n tijdelijke fase van onleesbaarheid moest gaan. Maar ja, computers blijven soms hun eigen ding doen.
 • Het enige wat ik zo gauw kan bedenken is dat de stick NTFS geformatteerd was en dat de besturingssystemen op die andere machines dat niet ondersteunen.

  Wat voor bestandssysteem stond en staat er nu op?

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.