Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

backlight defect?

Anoniem
amira
2 antwoorden
 • ons maten hebben op de camping hun laptop (compaq van een jaar of 5) in de voortent laten staan tijdens een stortbui, met als gevolg dat er water ingesijpeld is.
  De laptop werkt nog wel, maar het beeld is vrij donker. Er scheelt dus iets met de backlight.

  Volgens een lokale pc-winkel (waar ik nooit zou binnenstappen) zou de kost kunnen oplopen tot 300€.

  Zou je zelf een backlight kunnen vervangen? (of wat kan er nog mis zijn)
 • Bij sommige laptops kun je vrij eenvoudig het hele scherm van het onderstuk afkoppelen. Er moet dan wel ergens, onder het keyboard of als er een klep zit aan de onderkant, een flatcable worden losgehaald. Als je daar geen ervaring mee hebt zou ik het niet aanraden. En hoe kom je aan een nieuw paneel?
  Wat je kunt doen is je laptop in de oven zetten [b:36feacaa37]waarbij de temperatuur niet hoger mag dan 35/40 graden!![/b:36feacaa37] en deze een tijdje laten "bakken", toch minstens een half uur. Dus je moet er wel zeker van zijn dat de termostaat van de oven de juiste temperauur instelt. (En kijk ook even in je boekje wat de opslag temperatuur maximaal mag zijn). Vermoedelijk zit er nog vocht ergens in die op deze manier zou kunnen verdampen. Wie weet helpt ut.
  Wel de batterij eruit halen voordat je gaat bakken!
  Klep half open zetten en de boven- en onderkant met al.folie bedekken zodat er geen straling van de elementen plaatselijk te grote warmte kan ontwikkelen.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.