Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

compaq despro vertikaal zetten

Anoniem
tdw
4 antwoorden
 • Een vraagje ivm met de positie van de computer graag.
  Mag een computer , in dit geval een compaq despro EN SFF (klein model dus) , waarvan de harddisk wegens plaatsgebrek maar in één positie kan worden gezet, op de zijkant worden gepositioneerd ?
  Ik bedoel maar , moet de harddisk ten allen tijde horizontaal staan of maakt het voor de werking niet uit in welke positie ze staat ?

  Als bijkomend vraagje , het is de bedoeling dat de comp voor navigatie doeleinden in een boot(je) wordt ingebouwd , derhalve zal hij onderhevig zijn aan schokken ed , kent iemand een doeltreffende manier om te verhinderen dat de harddisk door de schokken tg het varen op golven wordt beschadigd ?
  Daarom voor een deel ook die eerste vraag.

  Bedankt voor de reacties

  Vriendelijke groeten.
 • De positie van de HD is onbelangrijk voor gebruik, kan zowel horizontaal als verticaal. Verder lijkt het mij niet heel erg van belang als het een beetje schokt, misschien zal de lees/schrijf snelheden hierdoor wat naar beneden gaan en misschien ook de levens verwachting. Zolang je niet in een powerboot zit met een niergordel om lijkt het me geen probleem…

  Let op [u:02815d4fb3]lijkt[/u:02815d4fb3] [u:02815d4fb3]misschien[/u:02815d4fb3]…ben aan het guesstimaten…
 • En toch is het beter om een harddisk die z'n hele leven al horizontaal staat niet verticaal te zetten ivm. slijting van de lagers -> las ik ooit hier misschien in de FAQ
 • Bedankt voor de reacties, ik begijp dat die schokken niet al te erg mogen zijn , maar dat ik het computertje dan op zijn kant kan zetten is ook al meegenomen.

  Groetjes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.