Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Memory stick opgedeeld in partities

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik zal me eerst even voorstellen (is de eerste keer dat ik post op dit forum)

  Mijn naam is jeroen, ben 43 en kom uit Zuid-Holland

  Gisteren heb ik een USB Memorystick gekocht van 1.0 Gb (Sandisk U3) in de hoop deze te kunnen gebruiken als een opslagmedium voor Mp3's omdat mijn autoradio (Kenwood KDC-W534U) een USB ingang heeft. De autoradio ziet echter geen Mp3 bestanden (ze staan er echt op !). Ik kwam tot de ontdekking dat de stick is opgedeeld in twee partities, de autoradio kijkt waarschijnlijk alleen naar de eerste partitie (daar staan alleen opstart bestanden op van de Sandisk U3 en geen Mp3's). De eerste partitie van de memorystick is 4 Mb groot en wordt door mijn PC gezien als een DVD-rom drive :o (E) en de tweede partitie bevat de rest van de ruimte, deze wordt door de PC gezien als een verwisselbare schijf (F)
  De autoradio kan alleen maar naar mappen zoeken en niet naar drives.

  Mijn vraag is hoe kan ik de memorystick leegmaken, waardoor er nog maar 1 partitie overblijft zodat mijn autoradio de Mp3's kan vinden.

  Dank jullie wel voor het meedenken !
 • de 1e partitie is voor het ongemerkt starten van programma's. ik denk dat je hier op de sandisk site meer over te weten kan komen.
 • Helaas, heb ik al geprobeerd..
 • Zie HIER voor het U3-Smart verhaal.

  Als je geen prijs stelt op die extra functionaliteit zou je kunnen proberen om (met de stick aangesloten op de pc natuurlijk) m.b.v. het schijfbeheer va XP die twee partities te verwijderen en één nieuwe aan te maken.

  Maar geen idee of Sandisk daar misschien een blokkering tegen heeft ingebouwd dus mocht dat niet lukken dan vindt je op de website van U3 (de leverancier van die speciale software) een uninstaller KLIK die het klusje moet kunnen klaren.

  Gr,
  Jim
 • Dank je wel voor de tip, de software is verwijderd, morgen even kijken of de autoradio de Mp3's kan vinden.
 • [quote:cf14f77dd7]de software is verwijderd[/quote:cf14f77dd7]Mooi zo, maar puur uit nieuwsgierigheid: gewoon met schijfbeheer van XP of was inderdaad die speciale uninstaller nodig?

  En laat het resultaat met de autoradio ook nog even weten als je wilt.

  Gr,
  Jim
 • Het is gelukt :D , de speciale uninstaller was dus wel nodig. De autoradio ziet nu meteen dat er Mp3's aanwezig zijn !!

  Dank je wel Jim !!
 • Ach ja, het leven is verrukkelijk !!!! :)

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.