Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen geluid. onboard noch PCI.

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Uit de computer van m'n vriending wil maar geen geluid komen. Ik heb zelf alles nagekeken en de Bios doorgesnuffeld maar niets heeft geholpen. Zelfs een geluidkskaart gehaald (die stond toch in de planning), een Creative Adigy SE, PCI. Drivers geinstalleerd. Mocht niet baten.

  Bij device manager staat nu een uitroepteken bij WINMM, drivers zouden zijn uitgeschakeld, code 32. Dat stond er eerst niet. Maar ik neem aan dat de creative drivers dit hebben overgenomen.

  Hoe dan ook, de geluidskaart staat gewoon bij hardware, maar als ik een geluidsfragment probeer af te spelen word er doodleuk vermeld dat er geen audio device aanwezig is. Heb de geluidskaart al in een ander PCI slot geprobeerd, maar dit geeft hetzelfde resultaat.

  Kan dit aan het moederbord liggen? Moederbord is een ASUSK8VMX. Een gedrocht waarvan ik de koop al heb afgeraden, maar goed, te laat. Feit is dat noch met onboard geluid, noch met geluidskaart een piepje uit de computer te krijgen is. (behalve via de PC-speaker.)


  Wie o wie kan mij hiermee helpen.

  Bij voorbaat dank: Ronald.
 • Installeer of update de chipset drivers eens. In dit geval gaat het waarschijnlijk om Via 4-in-1 of hyperion drivers. Soms moet je onboard geluid ook uitschakelen in het bios, om conflicten tegen te gaan.
 • Had de onboard geluid al uitgeschakeld in het BIOS. Zijn nu bezig met het herinstalleren van de moederbord drivers.

  Bedankt voor je reactie. Ik zal het resultaat posten.
 • 4 in 1 drivers opnieuw geinstalleerd samen met de SB drivers en voor de zekerheid wederom zowel onboard aan als uitgezet in het BIOS. Wederom zonder positief resultaat. Uitroepteken bij WINMM drivers is nu wel weg. Maar bij afspelen van een audiobestand word er weer vermeld dat er geen audio device aanwezig is, terwijl deze wel gewoon in de device lijst staat.

  Zal zo nog even de kaart in mijn computer proberen.

  Edit: In mijn computer werkt ade kaart feilloos, zonder aanpassingen.
  Toch een moederbord probleem?
 • heb je in het configuratiescherm (geluiden & audioapp.) de juiste geluidskaart geselecteerd?
 • Dat kan niet want er is geen enkele geluidskaart gedetecteerd. die optie is greyed out dus.

  Maar goed. M'n vriending heeft besloten gelijk een compleet nieuw systeem aan te schaffen. De geluidskaart blijft dus lekker in m'n eigen PC zitten.

  Vriendelijk bedanktvoor de antwoorden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.