Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PCI-bussen dood?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Een vriend van me heeft het volgende probleem. Van de een op andere dag werkt zijn internet niet meer.

  De netwerkkaart krijgt geen ip-adres meer, het 'activity'-lampje brandt continue (al vanaf het opstarten bij de POST-check). Een andere netwerkkaart geeft hetzelfde probleem.

  Beide kaarten werken wel goed in een andere computer die op dezelfde netwerkkabel wordt aangesloten.Het moet dus echt iets zijn in de pc zelf.

  Ook is een "verse" Windows geinstalleerd op een nieuwe harde schijf met hetzelfde resultaat. Verder is de netwerkkaart op diverse PCI-sloten uitgeprobeerd.

  Kunnen we nu voorzichtig concluderen dat de PCI-aansturing van het moederbord defect is? En zo ja is er nog iets aan te doen?


  Oh ja het betreft een MSI AMD K7-Pro2 moederbord.


  Richard
 • Probeer dit eens: alle kaarten eruit, bios resetten, kaarten er één voor één weer in, tussendoor telkens rebooten.
 • [quote:0858e80da3="Richard78"]Kunnen we nu voorzichtig concluderen dat de PCI-aansturing van het moederbord defect is? En zo ja is er nog iets aan te doen? [/quote:0858e80da3] Wordt de netwerkkaart getoond in de PCI device listing als Network Controller? Zo ja krijgt deze een IRQ toegewezen? Heb je al geprobeerd of de diagnostische software de netwerkkaart nog wel detecteert? Diagnostische software wordt doorgaans meegeleverd op diskette, of is te downloaden bij de fabrikant van de netwerkkaart. Om deze diagnostische software te gebruiken start je de pc eerst op met een opstart diskette/usb-stick. Ook zou je de PCI sloten nog kunnen checken met PCISniffer.
 • Een Bios-reset hebben we al geprobeerd alvorens een andere netwerkkaart (de enige pci-kaart) erin te proberen.

  De kaart wordt nog "gewoon" herkend en goed geinstalleerd..alleen het blijven "hangen" van het activity-lampje en dus niet verkrijgen van IP-adres etc….blijft erg raar.

  De overige tips zullen we morgen eens nagaan (kende pcisniffer nog niet), dan ben ik pas weer bij hem.


  Thnx voor het meedenken zover.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.